Eder EM-karikaga.Foto: Kai Pfaffenbach
Jalgpall
23. august 2017, 13:41

Mulluse EMi sangar Eder siirdub mängima Venemaale

Mullusel jalgpalli EMil Portugali päästeingliks tõusnud Eder liitub tänavuseks hooajaks laenulepingu alusel Moskva Lokomotiviga. 

Mullu sepistas 29-aastane ründaja EM-finaali ainsa tabamuse, kui tema 109. minuti värav tõi Portugalile 1:0 võidu Prantsusmaa üle. Kuigi suurturniir oli mehe jaoks edukas, siis seda ei saa mitte öelda tema möödunud klubihooaja kohta.

Prantsusmaa kõrgliigaklubi Lille'i värvides sai mees küll kirja 31 mängu, kuid selle aja jooksul sahistas ta vastaste väravavõrke vaid kuuel korral. Nigela vormi tõttu jäeti mees välja ka maailmajagude karikaturniirile sõitnud koondisest. 

Tuleva aasta MMi silmas pidades otsustaski mees liituda Moskva klubiga. "Otsus oli õhus juba paar päeva tagasi, kui läbisin arstliku kontrolli. Siis saime koos naisega kokku Lokomotivi klubi juhtkonnaga, et asjad selgeks rääkida. Mu abikaasa arvamus on mu jaoks väga oluline ja kui tema andis rohelise tule, oli üleminek kindel," sõnas mees. 

Klubi presidendi Ilja Gerkuse sõnul on Lokomotiv väga õnnelik, et Eder nendega liitus. "Pole mingi saladus, et vajasime ründeliini jõudu juurde. Julgen väita, et otsingud edurivimehe jaoks olid põhjalikud ja meie standardid on kõrged. Eder on ründaja, kes täidab kõik meie kriteeriumid," sõnas mees. 

Portugali koondise eest on mehel kirjas 33 mängu ning neli tabamust, kuid just üks nendest väravatest tõi Portugalile esimese suurvõistluse tiitli.