Avo Keel (paremal).Foto: MATI HIIS
Võrkpall
23. august 2017, 21:53

ÕL POOLAS | Avo Keel: Soome fännid on juba ebakindlad, eestlased domineerivad

Enne Gheorghe Cretut Eesti võrkpallikoondist juhendanud Avo Keel on homme Gdanskis algaval võrkpalli EM-finaalturniiril juba kohal ja naudib fännielu. Tavapärasest hõredama mängugraafiku tõttu – seekord on alagrupimatšide vahel puhkepäevad – jääb ta töökohustuste tõttu Eesti kolmandast kohtumisest ilma, aga tujul ei saa sellest ju langeda lasta.

Homme madistavad alustuseks Eesti ja Soome, ajalooliselt võiks favoriidiks pidada põhjanaabreid.

Küll olevat Poolasse sõitnud Soome poolehoidjate näod Keele sõnul üsna pilvised. „Nii palju kui mina neid näinud olen, siis on nad üsna ebakindlad. Soome pole kuigi veenvaid esitusi näidanud ja neid ei saa praegu võrrelda 2007. või 2009. aasta võistkonnaga. Oleme selle vahe kinni ajanud. Praegu domineerivad linnas igatahes eestlased,“ muljetas ta.

Mängupäevaks peaks olukord siiski muutuma, sest 1000 Sinilõvide poolehoidja vastu astub ligi neli korda suurem põhjanaabrite armee. „Oleme teinud kiire arvestuse, et Eesti fännid tunduvad nooremad olevat. Nii võime üksinda nelja vastu saada küll,“ uskus Keel.  

Kolmapäeva õhtul oli Eesti fännialal igatahes väga vaikne. Homme peaks aga mölluks minema. Foto: Ats Kuldkepp

Eesti fännibaas loodi Gdanski kõrval paikneva Sopoti liivaranna lähedale ja matšide toimumispaigast ERGO Arenast jääb see umbes kilomeetri kaugusele. Eesti aja järgi kell 18.30 algavale kohtumisele eelneb fännide rongkäik ning järgneb Ivo Linna ja Antti Kammiste kontsert.