Väljakule tunginud fänn.Foto: CRAIG BROUGH
Jalgpall
24. august 2017, 13:52

VIDEO | Inglismaa karikasarjas jooksis pettunud fänn väljakule vastast kägistama

Eile läksid jalgpalli Inglismaa liigakarikas vastamisi Blackburn Rovers ja Burnley. Kuna tegemist on geograafilises mõttes üksteisele lähedal asutave linnadega on staadionil olev atmosfäär ka alati derbihõnguline. 

Viimati 2012. aastal Inglismaa kõrgliigas mänginud Blackburn pallib hetkel juba tugevuselt kolmandal liigatasandil, mistõttu polnud üllatav, et kohtumise avavärava sepistasid praegused Premier League'i pallurid. Burnley asus kohtumist juhtima, kui paremalt äärelt tulnud tsenderduse suunas peaga väravasse Jack Cork. 

Endale lastud värav kurvastas ilmselt ka staadionil töötanud turvamehi, kes tol hetkel vähemasti tööle ei keskendunud. Nimelt pääses üks Blackburni poolehoidja rahulikult väljakule ning mees võttis diagonaalis suuna otse üle väljaku tabamust tähistanud Burnley pallurite suunas.

Mängijateni jõudnud fänn haaras otsemaid väravaautorit Corki kõrist ning sõimas teda. Õnneks ei jätnud meeskonnakaaslased sõpra keerulises olukorras üksi ning sundisid vägivaldselt käitunud poolehoidja väljakule pikali.

Ilmset oleksid Burnley mängijad maha surutud huligaanile teinud uut ja vana, poleks mees pärast maha lendamist kiiresti püsti saanud ning Blackburni mängijate suunas liikunud. Siis jõudsid kohale aga turvatöötajad, kes radikaalsema fänni väljakult minema transportisid. 

Turvatöötajad vägivaldset fänni väljakult eemaldamas.  Foto: CRAIG BROUGH

Kohtumise lõppseisu 2:0 vormistas esimese poolaja lisaminutitel Robbie Brady, kui mees lõi terava nurga alt palli ülesse posti alla. 

Enne kohtumise algust rünnati tänaval ka Burnley poolehoidjate fännibussi, millega nad staadionile saabusid. Kohaliku uudisteportaali Polden andmetel visati telliskiviga sisse bussi külje aken. 

Burnley fännibussi sissevisatud aken.   Foto: CRAIG BROUGH

Peale nimetatud intsidentide võeti mängu ajal vahi alla veel üks tribüünidel viibinud inimene, kes viskas pärast Burnley 2:0 väravat väljakule oma kinga. Lisaks peeti kinni kaks Burnley poolehoidjat, kelle poolt kasutatud suitsurakett tekitas ühele väiksele lapsele kergemaid põletushaavu. 

 Video juhtunust:

 Mängu tipphetked: