Avo Keele auks jäi Eesti fännirongkäigu juhtimine.Foto: Ats Kuldkepp
Võrkpall
24. august 2017, 18:22

ÕL POOLAS | Fännina Poola sõitnud Avo Keel: mina vihast pükse alla tõmbama ei hakka

Kuidas elab Eesti võrkpallikoondisele kaasa endine peatreener Avo Keel? Tihti kipuvad endised juhendajad ju vaoshoituks jääma, sest liigne emotsionaalsus võiks tunduda kohatuna. Olgu piiri ületamiseks siis valjud rõõmuhõisked või praeguse juhendaja agar kirumine.

Esimest korda lihtsa inimesena Eesti osalusel peetavat suurturniiri väisav Keel kinnitas enne kohtumist Soomega, et kogu aeg ta küll pingilt püsti ei karga. „Oleneb mängu käigust. Kui geimi lõpus on seis 23:23, küll ma siis püsti ka tõusen. Aga pigem olen mõõdukas fänn. Koondise võit või kaotus mul fännina küll und ära ei aja. Mul tuleb hea uni olenemata sellest, kuidas mäng lõppeb. Ent tuju kaotus või võit ikka mõjutab,“ rääkis ta.

Keel meenutas juhtumit, kus tema peretuttav tahtis 2006. aastal pettumusest püksid alla tõmmata, aga halvima hoidis ära vaid abikaasa. „Mängisime Rakveres Soomega EM-valiksarja play-off’i ja meil oleks neljandas geimis olnud võimalik 2:2 viigistada, aga kohtuniku otsus ajas tuttava tõesti väga närvi. Nii kirglikuks mina kindlasti ei lähe,“ lausus ta.

„Mängu ajal tekib mul muidugi erinevate olukordade kohta oma arvamus, nagu kõigil. Reageerin samamoodi nagu treenerina – vahepeal võtavad kohtunikud sellise palli ära, millele ei oska seletust leida. Platsil mängijaid juhendavaid treenereid võivad kõik kiruda, aga mängus toimuva eest vastutavad ainult nemad. Teistel jääb üle vaid arutada, et mis oleks võinud olla. Pallurid ja treenerid ei lase ennast sellest häirida.

Poolas on Eesti praegusel lootsil Gheorghe Cretul võimalik Keelest EM-finaalturniiride võitude arvestuses mööda minna. Enne kohtumist Soomega oli mõlemal neid üks. „Mul ei oleks absoluutselt mitte midagi selle vastu,“ naeris Keel.

Lisaks väljendas ta taas seisukohta, et tänavune koondis teeks tema-aegsetele meeskondadele tuule alla. „Üldiselt see ju nii spordis ongi, areng peab toimuma. Kui me ei mängiks praegu paremini, siis oleks asjad kehvad. Tihti on asi kinni ka indiviidides. Koondisesse on tekkinud üks selline mängumees, keda minu käsutuses olnud ei ole – Robert Täht. Äkki 2021. aastal on juba kaks-kolm sellise klassiga meest,“ selgitas Keel.