Grzegorz Lomacz.Foto: YVES HERMAN
Võrkpall
27. august 2017, 08:30

ÕL POOLAS | Cretu ja Tähega koos mänginud poolakas: esmaspäeval tuleb taktikaline sõda (3)

Poola võrkpallikoondis alistas EM-finaalturniiril Soome 3:0, aga võib sellegipoolest A-grupis viimaseks jääda. Tasub neil vaid esmaspäeval Eestile kaotada ja kui Soome võidab Serbiat, ollaksegi plindris. Loogika ütleb, et asjad lähevad vastupidi, aga mine sa tea.

Poola koondise sidemängija Grzegorz Lomacz ütles pärast Soome võitmist, et võrreldes Serbiaga 0:3 kaotatud avamänguga tegutseti selgelt paremini.

„Jah, loomulikult oli vastane teine, aga mängisime paremini kui neljapäeval. Alustasime närviliselt, eriti servide puhul, aga hakkasime targemalt servima ja soomlastel tekkis kohe probleeme,“ rääkis Lomacz Eesti ajakirjanikele,.

187 cm pikkune pallur esindas viimasel kolmel hooajal Lubini Cuprumit – sama meeskonda juhendas Eesti koondise loots Gheorghe Cretu ja nurgaründajana teeb seal ilma Robert Täht.

„Tean neid väga hästi, aga ka neil on kindlasti meie vastu eriline taktika. Peame andma endast 100 protsenti, et võita. Eesti näitas Serbia vastu väga head mängu. Proovime minu teadmisi Cretu ja Tähe trikkide kohta kasutada. Vaatame, kes selle taktikalise sõja võidab,“ lausus Lomacz heade tuttavate kohta.

Poolakaid kannustab fanaatiline kodupublik ja ka Gdanskis oli toetust selgelt tunda. 11 000 mahutav Ergo Arena oli punavalgeid särke kandvaid poolakaid täis ja paar tuhat soomlast karjuti mängeldes üle.

„Väike pinge on alati, kui mängid kodupubliku ees, aga nad aitavad meid. Ka Eesti fännid toetavad esmaspäeval omasid, aga oleme taoliste situatsioonidega harjunud. Täpsemalt saame Eesti tugevuste ja nõrkustega tuttavaks pühapäeval,“ tõdes Lomacz.

Eesti ja Poola kohtuvad esmaspäeval Eesti aja järgi kell 21.30.