Lewis Hamilton tõrjus edukalt kõik Sebastian Vetteli (taamal) rünnakud.Foto: Reuters / Scanpix
Vormel 1
27. august 2017, 16:37

Hamilton tõrjus edukalt kõik Vetteli rünnakud, Verstappeni agoonia jätkub

Vormel 1 hooaja 12. võidusõidu, Belgia GP võitis parimat stardikohta omanud britt Lewis Hamilton (Mercedes).

Hamilton tegi korraliku lähte ning kontrollis Sebastian Vetteli (Ferrari) ponnistustest hoolimata võrdlemisi muretult tervet sõitu. Liidrikoha loovutas Hamilton vaid siis, kui käis boksis.

Tõsi, GP lõpp kiskus ärevaks, sest Force India meeste omavaheline kokkupõrge sundis 30. ringil (ehk 14 ringi enne lõppu) rajale turvaauto, mis kõik vahed kinni nõelus. Selle tulemusena jõudis Vettel korraks suisa Hamiltoni kõrvale, kuid britt tõrjus ka selle rünnaku edukalt ning noppis oma karjääri 58. etapivõidu.

Hamiltoni ja Vetteli järel pääses poodiumile Red Bulli mees Daniel Ricciardo, kes startis kuuendalt kohalt. Neljandana finišeerunud Kimi Räikköneni poodiumikoht läks 10sekundilise seisa-sõida karistuse nahka, mille ta teenis kollaste lippude tsoonis kihutamise eest.

Mainitud kollaste lippude põhjuseks oli Max Verstappeni Red Bull, mis juba 8. ringil jõu kaotas ja raja äärde jäi. Noore ja bravuurika hollandlase hooaeg on olnud üks rist ja viletsus, sest ta on katkestanud täpselt pooled võidusõidud. Neist enamik tehnilise rikke tõttu. "Uskumatu!" ahastas Verstappen raadioside teel vahetult pärast katkestamist.

Laias laastus oli tegu pigem sündmustevaese etapiga.

Tänase võidu toel vähendas Hamilton sarja üldarvestuses Vetteliga vahe kõigest seitsme punktini.

Sõitjate MM-arvestus:

Konstruktorite MM-arvestus: