Gheorghe Cretu jagamas õpetussõnu Robert Tähele.Foto: CEV
Võrkpall
29. august 2017, 12:38

ÕL POOLAS | Cretu: oleks me Soome mängus oma ära teinud, räägiksime millestki muust kui kojusõidust (7)

Eesti võrkpallikoondise jaoks on EM-finaalturniir teatavasti läbi, sest eile kaotati Gdanskis Poolale 0:3. Poola sadamalinnas jäädigi võiduta, sest 2:3 alistuti ka Soomele ja Poolale.

Eesti peatreener Gheorghe Cretu ütles, et kripeldama jääb nii mõndagi. „Pärast mängu Soomega tundsime, et turniir võib meie jaoks pikaks kujuneda. Kaotasime, aga mängijate reaktsioon oli Serbia ja Poola vastu imeline. Me ei suutnud võtmehetki enda kasuks pöörata. Poola vastu oli meil nagunii vähe võimalusi. Isegi väga head võistkonnad võivad võõrsil nende vastu laguneda.“ rääkis rumeenlane.

„Mängisime Poola vastu kvaliteetset võrkpalli ja seega olen mängijate üle uhke. Ma ei tundnud kordagi, et nad võiks meid hävitada. Nad on üks maailma paremaid tiime. Üksikuid hetki on esialgu raske analüüsida, aga kokkuvõttes näitasime head võrkpalli ja mängisime igal hetkel Eesti fännide jaoks, kes meid toetasid. Ka Poola publikule avaldasid meie fännid muljet. Sama kehtib ka meie mängu kohta,“ lisas ta.

Cretu sõnul midagi üllatavat Poola mängus ei olnud, aga lõpuks sai määravaks ikkagi klass. „Kõik Poola mängijad peale kapten Michal Kubiaki mängisid viimati Poola liigas (Cretu juhendas Poola tippklubi Lubini Cuprumit – A.K.) ja tean oma kogemustest, et tähtsatel hetkedel võivad nad pinge all samuti eksida. Ometi suudavad nad sellises keskkonnas enamat kui meie. Peame lihtsalt lootma, et jõuame ka kunagi samale tasemele.“

Eesti liider Robert Täht piirdus eile seitsme punktiga, esimeses geimis jäi ta suisa nullile. Mis juhtus? „Vahet pole, millise vastasega mängida, aga teda püütakse alati pinge alla panna. Alguses pandi talle kohe kahe või kolmemeheline blokk vastu ja lasti teistel mängu otsustada. Ka vastased teavad, et kui Tähel lasta hoogu minna, siis on teda raske peatada,“ vastas Cretu.

Eestlaste jaoks oli eriti valus avamängu kaotus Soomele, mis oli koondise suurim võimalus võidupunkte teenida. „Me olime nende vastu kahes esimeses geimis naiivsed. See mäng oleks võinud lõppeda meile 3:0. Meie käes oli esimene ja teine geim, aga lasime need ära. Oleks need ära tulnud, räägiks me millestki muust,“ lausus ta.

Cretu kolib sügisest Eestisse, aga tema tööalane tulevik on esialgu selgusetu. „Ma ei taha sellest rääkida. Tulen Tallinnasse ja luban, et kutsun teid kohvile,“ lubas ta Eesti ajakirjanikele.