Korvpall
29. august 2017, 17:31

Udine meedia poolt tiimi liidriks pakutud Rain Veideman: "Aeg ja mängud näitavad, kes selleks saab."

Nelikümmend päeva ja seitse mängu olid piisavad, et Itaalia linna Udine korvpallifännid hakkaksid Rain Veidemani jäägitult armastama. Eesti koondislane aitas võita kuus mängu, sõlmis peagi klubiga uue lepingu ning omakorda augustis hoiti ses linnas silm teravalt peal Eesti koondise mängudel.

Veideman jõudis eelmise nädala lõpul Itaaliasse ja liitus Gemonas laagris viibiva meeskonnaga. Kohalik ajaleht Messaggero pakub eestlasele meeskonna liidri rolli, Veideman vastas tüünelt: "Mina ja liider? Enne hooaja algust ei saa seda öelda kellegi kohta. Aeg ja mängud näitavad, kes reaalselt liidriks kerkib. Üks on kindel: mina annan meeskonna heaks oma parima."

Messaggero kirjutas, et Eesti koondise edukas suvi tekitas Udine sotsiaalmeedias suurt elevust. Fännid on arvamusel, et Veidemani näol saadi enamat kui lihtsalt hea mängija. Veideman teab, kuidas meeskonda vedada.

Messaggero: Meeskonna koosseis on poolenisti uus, millised on sinu esimesed muljed?

Veideman: Jõudsin siia alles päev tagasi, ma ei oska veel eriti midagi kosta. Küll saan öelda, et uued mängijad on sõbralikud. Tutvustasin neile ennast ja küsisin nende kohta. Mulje on hea.

Millise eesmärgi võiks meeskond seada?

Meie eesmärk on jõuda play-off'i. Meil oli eelmisel aastal võimalus, peame nüüd uuesti üritama. Igaüks läheb alati võitma.

Eesti koondise esindamine tähendas tihedat suve. Kas see väsitas?

Olen veidi väsinud, kuid see on normaalne. Olen sellega harjunud, olen kuus-seitse aastat järjest lõpetanud kevadel klubihooaja, seejärel olnud koondisega ning siis alustanud klubiga uut hooaega.

Kas sinu Udinesse tulekust saati on Eestis huvi Itaalia korvpalli vastu suurenenud?

Jah, on palju fänne, kes jälgivad Udine mänge ja see teeb mulle ainult rõõmu.

Siinsed fännid on juba hakanud sind armastama. Millise sõnumi edastad neile eelolevaks hooajaks?

Ootan, et fännid elaks meile kaasa samamoodi nagu eelmisel aastal. Mäletan derbimängul Triestega olnud õhkkonda, see oli tõeliselt fantastiline!