Michael Skibbe. Foto: Yorgos Karahalis
Jalgpall
30. august 2017, 17:27

ÕL KREEKAS | Kreeka peatreener kurdab liidri puudumise üle ja kardab vigastatud Vassiljevit

Kreeka jalgpallikoondise 52aastane sakslasest peatreener Michael Skibbe rääkis päev enne MM-valikmatši Eesti vastu, et ideaalses seisus tema hoolealused ei ole.

Nimelt vaevavad kreeklasi vigastused ja koduklubides pingil istuvad mehed. Tuttavad mured ka Eesti jaoks!

"Meil oli seekord probleeme, sest paljud on vigastatud. Veelgi suurem mure on aga see, et mehed ei saa klubides mänguaega. Kutsusime rohkem kui 23 mängijat, et saaks neist pildi ette. Nad teevad oma klubides ainult trenni ja seega me ei teadnud, millises hoos paljud on. Nüüd on mul kõigest pilt ees ja oleme mänguks valmis," rääkis Skibbe täna Georgios Karaiskakise nime kandva staadioni pressiruumis.

Kuulsaim puuduja on Benfica ründaja Konstantinos Mitroglou, kes on rahvuskoondises löönud 54 mänguga 13 väravat. "Eesti vastu ta kindlasti ei mängi, püsib väike võimalus, et ta saab mingil määral kaasa teha nädalavahetusel Belgia vastu," ütles Skibbe.

Sakslane meenutas ka möödunud aasta oktoobris toimunud matši Lillekülas, mille Kreeka 2:0 võitis. Pärast seda polegi tema hoolealused rohkem võidurõõmu tunda saanud.

Konstantinos Mitroglou. Foto: PATRICIA DE MELO MOREIRA

"Tallinnas sai mitu meie võtmemeest esimese viie minutiga vigastada ja seetõttu ei saanud me oma ründemängu käima. Seekord tahame kindlasti rohkem ja edukamalt rünnata."

Eestit Skibbe ei alahinda, vaid hindab Martin Reimi hoolealuste tegevust kaitsefaasis. „Eesti on kaitses väga tugev meeskond. Lisaks on neil ründefaasis ohtlik Konstantin Vassiljev. Sergei Zenjov võib tegutseda nii tipuründes kui äärel. Peame olema fokuseerutud ja kõigeks valmis.“

Vahemärkusena tuleb mainida, et Skibbe jutust jäi kõlama, et pole Vassiljevi tervisega kuigi hästi kursis. Nimelt ütles peatreener Reim pühapäeval, et suure tõenäosusega Vassiljev Kreeka vastu kaasa ei tee.

Viimati mängis Kreeka võõrsil Belgia ja Bosniaga, tasuks vastavalt 1:1 ja 0:0 viigid. „Proovisime juba nendes vastu ründavamalt tegutseda. Homme ootan rohkemat. Samas tuleb hoopis teistmoodi mäng, kus kasutame ilmselt ka teistsugust taktikat, sest Eesti mängib tunduvalt kaitsvamalt, kui meie eelmised vastased.“

Eesti ja Kreeka valikmatš algab neljapäeval kell 21.45.