Anett Kontaveit võitlemas äsja peetud mängud Lucie Šafarova vastu.Foto: AP / Scanpix
Tennis
31. august 2017, 02:20

Anett Kontaveit võitles Lucie Šafarovaga kolm setti, kuid kaotas napilt

Aasta esimese seitsme kuu jooksul suurepäraselt mänginud ja maailma edetabelis suure tõusu teinud Anett Kontaveitile polnud august soodne: ta kaotas kolmandal turniiril järjest esimeses ringis, nüüd USA lahtistel tšehhitarile Lucie Šafarovale 7:6, 1:6, 4:6.

Kontaveit asub maailma edetabelis 29., Šafarova 37. kohal. Avasetis hoidsid mõlemad mängijad seisuni 3:3 oma servi. Siis Šafarova murdis, kuid eestlanna võttis geimi kohe tagasi. Sama kordus seisul 5:5. Ning kiire lõppmäng kuulus 21-aastasele eestlannale 7:4.

Teises setis muutus liiklus kahjuks ühepoolseks. Šafarova pääses ette 5:0 ega andnud edu käest. Tšehhitar murdis ka kolmanda seti alustuseks kohe Kontaveiti servigeimi. Ta hoidis edu, suurendas selle 5:2-le, andis ühe oma servigeimi veel tagasi, Kontaveit oli ühe punkti kaugusel seisust 5:5, kuid ei enamat.

Kontaveit sai WTA sarjas viimati võidu veidi enam kui kuu aega tagasi Gstaadis, kus ta jõudis võiduga Tereza Martincova üle finaali. Ent ta vigastas tolles kohtumises kergelt jalga. Finaali Kiki Bertensiga läks ta mängima, kaotas, ning tegi seejärel väikese mängupausi.

USA turneele siirdudes tuli Cincinnatis tunnistada tšehhitari Petra Kvitova ning New Havenis Mirjana Lucic-Baroni paremust.