Willy Hernangomez (palliga) on koos venna Juanchoga juba praegu Hispaania koondise jaoks kõvad tegijad teise ehk Gasolide vendadepaari kõrval.Foto: Reuters / Scanpix
Korvpall
31. august 2017, 12:42

Hispaania, Serbia, Prantsusmaa - niisugust esikolmikut pakub FIBA

Täna algava korvpalli EMi eel on rahvusvaheline korvpalliliit FIBA avaldanud ka võistluse kodulehel tiimide iganädalase edetabeli, rõhutades selgelt, et tegemist on subjektiivse valikuga. Viimati pakuti parimaks Hispaaniat Serbia ja Prantsusmaa ees.

Samas avaldati oma viimane edetabel ka nädal tagasi, kui polnud veel selge, et näiteks Serbia koosseis jääb nõnda hõredaks. Siis polnud veel loobumisest teatanud Nikola Kalinic ega Nemanja Nedovic.

Järgnevalt FIBA edetabel ja nende kommentaarid.

1. Hispaania: Pärast mitu nädalat tagasi Belgiat saadud kaotust on meeskond olnud hoos. Kui Gasolid ühel päeval loobuvad, võtavad järgmised vennad asja üle, Willy ja Juancho, kes on vastavalt 23 ja 21.

2. Serbia: Päev pärast seda, kui asetasime eelmises edetabelis Kreeka Serbiast ettepoole, näitasid Djordjevici mehed, mida nad asjast arvavad, materdades Hellast 93:61... Teodosici puudumisel jääb Bogdanovicile rohkem ruumi ning Raduljica puudumisel lõhub vastaste kaitset Marjanovic.

3. Prantsusmaa: Nad on viimases kolmes mängus olnud nii head, et võitnud 25, 30 ja 25 punktiga teisi EMil osalejaid. Neljas medal järjest EMidelt paistab.

4. Horvaatia

5. Kreeka

6. Läti

7. Leedu

8. Gruusia

9. Sloveenia

10. Türgi

11. Itaalia

12. Iisrael

13. Venemaa

14. Poola

15. Montenegro

16. Tšehhi

17. Belgia

18. Soome

19. Saksamaa

20. Ungari

21. Island

22. Ukraina

23. Suurbritannia

24. Rumeenia