Foto: Janek Oblikas
Liigume
3. september 2017, 11:00

Maratoni eel: augusti kokkuvõte

Nägin ükspäev unes, et jooksin maratoni. Ikka Tallinnas ja ikka sellel uuel rajal. Inimesi oli vähe, rada oli kerge. Finišis vaatasin kella - 2:30:00. Niimoodi võiks otse Olümpiale minna ju. :D #unistadajuvõibAugust oli huvitav kuu. Ööjooksul sai nihutatud pooliku rekordit, elu pikim treening - 30 km korraga, esimest korda EMOs, elu esimene lihasvenitus. See viimane oli muidugi täiesti jabur, sest ma ei teinud mitte midagi uut või teistmoodi, ma polnud üleväsinud või ületreeninud ja mul pole õrna aimugi, mis hetkel see tekkis... ja et see nii valus on?! Iga vale liigutuse korral pidi minuti toibuma, sest süda läks lihtsalt pahaks. Ma päriselt ei taha teada, milline valu võiks tekkida hullematel juhtudel nagu lihasrebestus või luumurd.

August numbrites:

  • treeningsessioone: 19x
  • ...sh trennipäevi 15x
  • treeningutele kulunud aeg: 26 h
  • kogutud kilomeetrid: 193,1 km - 23 päevaga, sest viimasel nädalal trenni pole teinud
  • trennidega põletatud kalorid: 9484 kcal
  • poolmaratoni rekordiparandus 1 min 56 sek; sel aastal võrreldes Narva jooksuga 4 min 9 sek

Maratonini on jäänud 9 päeva. Kõigest. Ettevalmistus käib juba suure hooga. Näiteks olen mitu päeva masseerinud lihaseid magneesiumigeeliga; avasin kingituseks saadud Puls Reco topeltšokolaadi taastusjoogipulbri (kusjuures, üllatavalt hea maitsega) ja loodan, et sellest on ikka kasu ka; söön palju rohkem kui varem või vähemalt üritan; lisan toitudele rohkem soola; joon rohkem vett; unenägudes jooksen maratoni või jään starti hiljaks (kohustuslik!).

Maratoninädalal ootab ees võib-olla teiper; kolmapäevane numbrite väljavõtmine sekretariaadist; võistluskomplekti kokkupanek; Nike noortejooks (jalutan massiga kaasa); laupäevane expo külastus ja geelide hankimine. Siis peakski kõik olemas olema.

Peab ka pöialt hoidma, et maratoni ajaks kuumalainet ei tule. Sel aastal on kuidagi juhtunud nii, et kui muidu on normaalne ilm, siis võistluste ajaks läheb eriti kuumaks ja ma üldse ei imesta, kui see saaga jätkub.

Mõnusat ettevalmistust kõikidele SEBi jooksudel osalejatele! :)

Hoia Kristina maratoni teekonnal silma peal http://fitkristina.blogspot.com.ee/.