Kaia Kanepi Yanina Wickmayeri vastu.Foto: Richard HEATHCOTE
Tennis
31. august 2017, 20:19

Kes on Kanepi uus treener?

Taas suurepärasesse vormi tõusnud Kanepi: ma ei mõelnud, et USAs nii kaugele jõuda võin (7)

Sel aastal tippsporti naasnud Kaia Kanepi (WTA 418.) võitis USA lahtistel tennisemeistrivõistlustel belglanna Yanina Wickmayeri (WTA 129.) kindlalt 6:4, 6:2 ja edenes kolmandasse ringi.

Kanepi rääkis pärast kohtumist Eesti ajakirjanikele, et mulje pole petlik: 32aastane tenniseäss on tõepoolest väga heas vormis. "Kõrvalt ei näinud, aga tundisn ennast väljaku peal hästi, kõikumisi polnud ja põhimõtteliselt kõik sujus väga hästi. Olen rahul, et suutsin väljakul vabaks jääda ja mängu nautida," lausus ta.

Kanepi tunnistas, et USAsse sõites ta kolmandasse ringi jõudmisele ei mõelnud. "Esialgu tahtsin kvalifikatsioonist edasi saada, sest seda olen suutnud US Openil seni vaid ühe korra. See pole üldse lihtne. Aga mul ei ole praegu mingeid pingeid, vähemalt kõrvalt ei pane mulle neid keegi peale. Ainsad pinged on need, mis ma ise endale ette panen ja kuhu ma jõuda soovin," ütles ta.

Juhendajaks venelanna

Eestlanna avaldas, et viimasel ajal on teda juhendanud endine Venemaa tennisist Alina Židkova, kes tõusis karjääri jooksul parimal juhul maailma edetabelis 51. kohale. Teatavasti oligi Kanepil kehvast tervisest tingitud pikast pausist naasmise järel suurim probleem, kust ja kuidas leida endale treener.

"Ta aitas mind enne US Openit 10 päeva Houstonis ja tuli minuga siia selleks nädalaks kaasa. Židkova on varem juhendanud ka Galina Voskobojevat ja Ksenija Pervakit," kirjeldas Kanepi Židkovat. Küll pole kindel, kas venelanna jääbki Kanepit aitama või on koostöö ajutine.

Židkova juhtis väljaku kõrval Kanepi tähelepanu ka faktile, et tema esimese servi õnnestumisprotsent oli kohati üle 90 protsendi, lõpuks jäi see pidama 86 peal. "Ise ma selle peale isegi ei mõelnud mängu peal, ma lihtsalt lõin," rääkis Eesti läbi aegade edukaim naistennisist.

Kuumus ei heiduta

Ka füüsiliselt on kõik praegu korras, kuigi kergeid kohanemisraskusi on. "Ma olen viimasel ajal päris palju tennist mänginud, nii et keha pole sellega veel päris harjunud. New Yorgis on praegu päris kuum ja seega tuli reite jahutamiseks kasutada jääkotte, aga Houstonis oli lausa 35 kraadi ja mitu korda hullem õhuniiskus. Nii et pole hullu."

Kolmandas ringis tuleb talle vastu jaapanlanna Naomi Osaka, kes asub maailma edetabelis 45. kohal. "Ta lööb väga kõvasti ja on hea mängija. Varem pole me kohtunud, aga olen teda televiisorist näinud," naeris Kanepi.

Mäng peetakse ilmselt ülehomme. "Kasutan vaba päeva puhkamiseks. Vaatamisväärsustega tutvuma ei lähe, sest suurturniirile kohaselt on siin nii palju sagimist, et igale poole jõudmiseks kulub väga palju aega," selgitas Kanepi järgmise 48 tunni plaane.