Kergejõustik

Spordigümnaasiumis jäid tööta Õiglase ja Nõu juhendajad – Andresoo ja Espe.

Janek Õiglase treener: Audentesel on hea tava päev – kaks päeva enne kooliaasta algust teatatakse sulle, et tõmba minema! (24)

LISA KOMMENTAAR

raas7. september 2017, 12:10
Eks see Audentes üks kümmaline kool on. Nii Tallinnas kui Otepääl.
vist3. september 2017, 23:58
ju ei andnud piisavat panust narkoärisse oma õpilastega. audenteslased moodustavad ju suure osa meie snusi, kanepi- ja kokaiiniärikatest ning kool peab ju kasumis olema.
Volli3. september 2017, 22:06
Ei taha kuidagi uskuda, et keegi teatas kellelegi: "Tõmba minema". Iseasi on muidugi ajastusega.
Maiken2. september 2017, 19:15
Artikli põhjal näib, et hinnatakse läbisaamist ülemustega ja sobivust kolleegidega, aga mitte sportlikke tulemusi. See ei ole Audenteses esmakordne juhtum (meenutame sellesama Kaukise lahti laskmist aastate eest!)
aiku1. september 2017, 23:20
Fakt on see, et need mehed on väga andekad treenerid ja neil on ette näidata ka tulemused, mida nt Kiisal ei ole. Kui midagi oligi valesti, siis oleks pidanud maha istuma ja asjad selgeks rääkima. Midagi on seal Audenteses ikka väga valesti ja kui mõelda, milline korvpallur oli sm Ilver, siis tundub asi selge olema. Krt, meid on nii vähe ja poliitika tuleb siin kõrvale jätta ja kõik parimad kokku korjata. Midagi on väga mäda selles loos!!!
Leevike351. september 2017, 15:19
Andressoo oli juba toonases 43. Keskkoolis tubli võimlemisõpetaja ja koolilil spodikooli maine. Kahju, et andekaid inimesi ei osata hinnata.
Sas2. september 2017, 10:45
Hea treeneri maine, kuid kahjuks päris vägivaldne treener oli. Kõrvakiilud, kõrvadest tõstmine ja nattipidi tirimine oli igapäevane.
üks võimalus2. september 2017, 15:04
Võimatu pole, et treenerid läksid suurt palgalisa tahtma seoses oma õpilaste edukusega ja selle peale anti kinga, ei imestaks.
Revolver4. september 2017, 14:52
Vähemalt oli kord majas Sveni tundides ja trennides. Ja need kes said nahutada, said ka asja eest. Vajadusel oskas ka nalja visata ja motiveerida.
Mihkel Espoost1. september 2017, 14:35
Jube,mis Eestis toimub.Mul on isiklikult hea meel,et selle maa tolm on jalge alt pyhitud,aga teistest kannatajatest on väga kahju.Soome pole kullaauk,aga siin on ausus hinnas ja alles siin sain teada,mis on sõprus ja ausus.Aamen.
To Mihkel2. september 2017, 11:31
kes Sul siin kannatab? Kaaguta seal, mitte siin
To Mihkel Paskpoost3. september 2017, 21:42
Aja oma soome asju,siin sinu arvamist ei vajata.
Silvia1. september 2017, 14:33
Audentese spordigümnaasiumi treenerid peaks olema vaid gümnaasiumi palgal ja tegelema vaid gümnaasiumi õpilastega. Palka peab ka nii palju saama, et ära elada, mitte klubides lisa rügama.
Selge on see, et hetkel treenerid palju ära oma tippudega ja plaani järgi treenijatest pole asja saanud...
Volli3. september 2017, 22:02
Õige. Just palka piisavalt (iseasi kui palju on siis piisav), et ei peaks lisa hankimisega tegelema.
Iseasi kas Spordigümnaasiumisse tulevad-lähevad (päris paras hulk on ju ka neid, kes seda võimalust ei kasuta) alati õppima just need (tegelikult ei saa päris kindlalt öelda 15-16 aastase noorspotlase kohta kas temas on ainest tippu pürgimiseks või mitte) kelle jaoks on selline kooliskäimise ja sportimise vorm loodud.
Priit1. september 2017, 13:22
"Värske veri" Kaukis, kes alles paar aastat tagasi töö mittetegemise eest Audentesest lahti lasti kindlasti asendab Sveni ja Valterit.
"Tarkus, tervis, tasakaal" - nagu Audentese moto ütleb. Kus see siin välja tuleb? Piinlik võiks olla.
Magnus1. september 2017, 13:13
Täiesti valed otsused käivad sealt Audentese kooli treenerite valimisel läbi ikkagi, oleks pidanud eemaldama hoopis Kiisa ja Vääti, nende gruppides pole mitte kedagi potensiaalset tulnud ega treeninud (v.a Jander Heil) ei paari eelmise kui ka selle aasta vältel. Andersoo ja Nazarov, nii nagu mina olen aru saanud jagavad kahekesi ühte suurt mitmevõistlejate gruppi, on kokku kogunud ju siiski riigi ühed parimad mitemvõistlejad noorte seas (Hausenberg, Simulask, Mitman, Lepaste, Ennuste), ka eelnevatest aastatest on Andersool ette näidata siis Janek Õiglane.
Soovitaks neil kes neid suuri vallandamis otsuseid vastu võtavad kõigepealt tutvuda sportlaste nimekirjaga ja millega treenerid seal hakkama on saanud!
coach1. september 2017, 13:09
Asendamatuid inimesi pole olemas,ka mitte Audenteses Espe ja siis nn universaal Andresoo..Alustama peab mudilastega ja mitte nautima teiste treenerite poolt tehtud tööd.
Kohe näha, et vanad sõbrad...1. september 2017, 18:03
Esimene õpetaja kindlasti ei anna tunde ei gümnaasiumis ega ka kõrgkoolis, aga esimene õpetaja on alati uhke, kui tema õpilane saavutab edu elus, millele tema on vundamendi loonud. Asendamatud inimesed on olemas - ema, isa, ja neid peab inimesel olema palju - erinevate oskuste, teadmiste, kogemustega õpetajad, mentorid, treenerid, juhid ,sõbrad, pere - peavad olema, kes teevad iga inimese elu väärtuslikumaks ja unistused reaalsuseks. Äraaetud hobused lastakse maha, kuigi oled parim.
kimaaritaja1. september 2017, 09:15
ige otsus ! Vanadele on juured alla kasvanud ,oleks pidanud veel Kiisale ka kinga andma ! Mis see Õiglane siia puutub,pole Audentese õpilane. Kõik asjale lähedal seisjad teavad,et Audentese spordigümnaasiumi kergejõustiku treenerid saavad oma põhi teenistuse teiste spordialade üldfüüsilise treeningu eest mida tehtakse haltuura korras ja ühe õpilase eest 2 korda nädalas kuni 150 EUR-i. Arusaamatu miks peaks neid treenereid gümnaasiumi palgal hoidma kui tasemel õpilasi lihtsalt ei ole.Tore ,et on Õiglane ja Nõu,aga mis see Audentese spordigümnaasiumisse puutub, vanadel on aeg välja teenitud puhkusele minna ,seda enam ,et on Audentese SK palgal.
Pole siin kellegile liiga tehtud !
Jaanus Kriisk. telefon 5051915, meil- [email protected]1. september 2017, 08:47
KUNINGANNA ON ALASTI!
Braavo Teigamägi ja co, peaaegu oleksi õnnestunud järjekordne suhtekorralduslik trikk ja „komisjon“ olekski süüdi jäänud. Oma saamatus ja oskamatus kiiresti teiste kaela veeretada.
Aga tegelikult hakkab igalt poolt paistma, et suurriikidele sobiv spordiala arendamise süsteem ei sobi kuidagi Eesti sugusele väikeriigile. Keskendumine suurtele edevusprojektidele ( Iga-aastased Euroopa galad, konverentsid ja tiitlivõistlused ) võivad küll meile ajutiselt tuua Euroopa silmis „tiigri“ staatuse kuid pikaajaliselt mingit effekti ei too. Seda on ka näha paljude teiste Eesti alaliitude peal, kes seda teed on proovinud. Lisaks muidugi see suurushullustus Eesti üksikalade suur koondis Superliigasse. Mingi aeg võib (omade) ajakirjanikega ja suhtekorralduslikult iga asja ilusaks kirjutada aga lõpuks on ikka kuninganna alasti, mis alasti. Sest eesmärk oli ju kellegi isiklik Euroopa kergejõutikuliidu nõukogu liikme koht ja EOK asepresidendi koht. Üks hääl jäi puudu, kõigevägevam vist pani käe vahele, muidu oleks ka seal mingi SA või off-shore firma kiiresti tekkinud rahavoogude (kõrvale) juhtimiseks.
Spordisüsteemis on ainukeseks oskusteabe kandjaks ja arendajaks treener. Kui teda ei ole siis jäävad meil ainult nn pereprojektid, kus fanaatilised lapsevanemad maast-madalast kasvatavad oma lapse tippsportlaseks.
Hetkel on siis nii kergejõustik, kui ka laiemalt Eesti sport, hetke ees kus kujundlikult alustavad N Liidu tausta, hariduse ja karastusega treenerid oma aktiivset viimast kümnendit. Sportlasi ( lapsi) sünnib meil ikka juurde, see protsess on looduse poolt reguleeritud aga treener ja tema kogemusest lähtuvad oskused tulevad aastakümnetega.
Näiteks Sveni Andresoo sugune treener ( keda ma pean ka ühes enda õpetajaks) peaks töötama täiskohaga kergejõustikuliidu juures, viie-kuue Janek Õiglase tasemega õpilasega. Miks Sven? Sest ta on unikaalne treener , ta on universaal, kes võimeline juhendama väga erineva kergejõustiku ala sportlasi kõrgemal tasemel. Neid on meil Eestis täna täpselt – üks.
Viimase viie-kuue aasta proriteetide mittevastavuse ja fookuse kõrvalekalde tulemusi saab juba õige varsti näha. Järgmise aasta Berliini EM kas tuleb Eestile kõige aegade edukam või jääb korralik rahastus ainult Janek Õiglasele ja tema treenerile. Sest rahastuse piisava taseme tagab järgmine aasta ainult Euroopa meistrivõistluste medal.
No nii Deivil, kas läheme vaatame neid rahaasju SA Rahvusvahelised Kergejõutikuüritused ja selle sihtotstarbelisust Eesti kergejõustiku hüvanguks või on jälle tartlased süüdi?? Või äkki peaks hoopis põhjalikumalt vaatama ja kuulama ühte „Pealtnägija“ saadet, kus kõigest sellest juba räägiti paar aastat tagasi?
olgu õnnelik1. september 2017, 07:51
Audentese haridus on muidugi tõelise kulla hinnaga
tegelikult1. september 2017, 06:56
Kodanik Espe inriigid tüütasid juba ammu kõik ära, niipalju kui see mees teistele keeranud on pole ükski teine Eesti kergejõustikus, las natuke tunneb ka sama maitset suus. Ja rääkida Eesti sprindist on paras nali maailma mõistes, siin nüüd küll taganutta midagi ei ole.
Svenil on kaheaastane leping EOK-ga 1200 eur kuus Janek Õiglase treenimise eest. Leping kaks aastat ja algab septembrist. Väga tõenäoliselt oligi üheks põhjuseks, miks Sven ja ka Nazarov lepingupikendust ei saanud, et kogemusest lähtuvalt ei teinud ja ei tee ka tulevikus maksimaalselt tööd noortega vaid pühenduvad põhijõu täiskasvanute treenimisele, käivad nendega laagites ja ka võistlustel.
Valik oli suhteliselt loogiline, kõigepealt meie alad kümnevõistlus ( Kaukis) ja odavise ( Väät) ning ülejäänud heited ( Kiisa) . Kõik asjalikud ja koostöövõimelised inimesed, oskavad pühenduda.
Volli3. september 2017, 21:33
Emotsioonid, emotsioonid. Milleks koheselt hakatakse otsima süüdlasi (milles küll ?), mitte aga otsuste tegelikku põhjust ? Näiteks Sven Andresool praegust ju väga huvitav ja vastutusrikas hetk koos Janek Õiglasega. Kindlasti ei suuda ta antud situatsioonis noorsportlastele (mida nad selles vanuses ja arenguperioodil rohkelt vajavad) päris 100% keskenduda (ülsegi mitte paha pärast). Valter Espe kohapealt ei oska adekvaatset arvamust avaldada (ärgem koheselt siis nuuti andke). Ennem oli neli treenerit - nüüd aga kolm. Lihtsamast lihtsam on ju küsida selgitusi otsustajate endi käest aga mitte läbi ajakirjanduse (veel vähem kommentaariumi) kaudu. Emotsionaased arvamusavaldused (tundub, et emotsoonitsejad seda ise päriselt ei adu) tõesti räsivad ühte suurepärast spordiala - KERGEJÕUSTIKKU.
Veelkord küsigem ennem - küsija (olgu siis küsimus nii ebamugav, kui tahes) suu pihta ju ei lööda. Mina küll küsin ja otse allikast.
spets1. september 2017, 00:51
imestada pole midagi - onupoegadele/-tütardele tehti teie arvelt koht.