Cristiano Ronaldo.Foto: FRANCISCO LEONG
Jalgpall
1. september 2017, 00:07

Eesti järgmine vastane alistas kaotusseisust Bosnia ja Hertsegoviina!

VIDEO | MM-valiksari: Prantsusmaa põrmustas Hollandi, Ronaldo möödus tänu imelöögile Pelest

Jalgpalli MM-valiksarjas peeti neljapäeval Euroopas mänge A-, B- ja H-grupis. Tippudest olid võidukad nii Prantsusmaa, Belgia kui ka valitsev Euroopa meister Portugal.

A-grupis alistas Prantsusmaa kodus koguni 4:0 Hollandi. 14. minutil lõi prantslaste avavärava Antoine Griezmann ja 64. minutil muutis oluliselt mängu kulgu Hollandi koondise poolkaitsja Kevin Strootmani teine kollane kaart. Seejärel lõi kaks väravat Thomas Lemar ja täna Monacost Pariisi Saint-Germaini siirdunud Kylian Mbappe.

Bulgaaria võitis kodus Rootsit 3:2. Avapoolaeg lõppes 2:2, bulgaarlaste võiduvärava lõi 79. minutil Ivaylo Chochev. Kolmandas matšis sai Luksemburg ajaloo ühe suurema võidu, kui koduväljakul alistati 1:0 Valgevene. Ainus värav sündis 60. minutil Daniel Da Mota sulest.

Tabeliseis seitsme vooru järel: Prantsusmaa 16, Rootsi 13, Bulgaaria 12, Holland 10, Valgevene 5, Luksemburg 4.  

B-grupis sai oodatud võidu Portugal, kes alistas koduväljakul 5:1 Fääri saared. Kolm väravat lõi portugallaste legend Cristiano Ronaldo, kes jõudis koondise särgis 78 tabamuseni. Seda on üks rohkem kui suutis koondise eest lüüa Brasiilia käilakuju Pele.

Oma esimese värava lõi Ronaldo käärlöögist:

B-gruppi juhtiv Šveits alistas 3:0 Andorra, viimasel kohal olev Läti jäi võõrsil 1:3 alla Ungarile.

Tabeliseis: Šveits 21, Portugal 18, Unagri 10, Fääri saared 5, Andorra 4, Läti 3.

Eesti osalusel peetavas H-grupis mängisid Sinisärgid teatavasti võõrsil 0:0 viiki Kreekaga.

Muljetavaldava võidu sai Eesti järgmine vastane Küpros, kes mängis kodus 3:2 üle Bosnia ja Hertsegoviina. Sealjuures tuldi teisel poolajal välja 0:2 kaotusseisust. Belgia sõitis koduni 9:0 üle Gibraltarist. Kolm tabamust läks kirja nii Romelu Lukakule kui Thomas Meunier'ile.

Tabeliseis: Belgia 19, Kreeka 13, Bosnia 11, Küpros 10, Eesti 5, Gibraltar 0.