Foto: AFP / Scanpix
Spordivaria
1. september 2017, 23:02

NII SEE JUHTUS | Sport 01.09: korvpalli EM, Williams sünnitas

Tervitus, head spordisõbrad! Kui soovid teada, mis septembrikuu esimesel päeval spordimaailmas toimus, siis on Õhtulehe otseblogi sinu jaoks õige koht. Mõistagi kogusime siia päeva jooksul kokku kõik tähtsa ja põneva!
23:01
HEAD ÖÖD

Sellega tõmbame tänasele spordipäevale ka joone alla. Kohtumiseni juba homme!

23:00
KORVPALL

EMi tänases viimases mängus pidasid Türgi ja Venemaa maha tõelise lahingu. Kodupubliku ees mänginud türklased kaotasid 73:76. Võitjate mänguvankrit vedas 22 punktiga Aleksei Šved, kes tegi ka seitse pallikaotust. Kohtumise resultatiivseimana viskas türklaste Cedi Osman 28 silma ning tegi seitse vaheltlõiget.

Aleksei Šved (palliga). (VASILY MAXIMOV)
22:40
KORVPALL

EMi tänases eelviimases mängus võitis Tšehhi 83:68 Rumeeniat. Viimaseid ei päästnud ka ekskalevlase Vlad Moldoveanu 24 punkti.

Vlad Moldoveanu (palliga). (MARGUS ANSU)
22:19
TENNIS

Serena Williams sai tütre emaks!

22:09
TENNIS
Serena Williams. (KENA BETANCUR)
21:26
KORVPALL
Šarunas Jasikevicius. (PETRAS MALUKAS)
20:48
JALGPALL

Eesti U21 koondis kaotas Slovakkiale 1:2. Meie auvärava lõi legendaarse väravavahi Mart Poomi poeg Markus.

Markus Poom. (Anni Õnneleid)
20:17
JALGRATTASPORT

Vuelta 13. etapi võitis Matteo Trentin, kelle jaoks oli see juba kolmas etapivõit tänavuselt Hispaania velotuurilt. Kokkuvõttes juhib jätkuvalt Chris Froome, kes edestab Vincenzo Nibalit 59 sekundiga. Rein Taaramäe on 160.

Matteo Trentin (rohelises särgis). (JOSE JORDAN)
19:55
TENNIS

Serena Williams on sünnitamas!

19:27
KORVPALL

Suurfavoriit Hispaania alustab EMi kindla võiduga Montenegro üle. Hispaanlaste võidunumbrid on 99:60, Willy Hernangomez viskas kohtumise resultatiivseimana 18 silma ja võttis üheksa lauapalli.

Willy Hernangomez. (DANIEL MIHAILESCU)
19:00
KORVPALL

Läti kaotas Serbiale 82:92. Võitjate ridades viskas Bogdan Bogdanovic 30 silma, Läti eest säras 23 punktiga Dairis Bertans.

Bogdan Bogdanovic. (OZAN KOSE)
18:20
TENNIS

Tänavu pikalt vigastuspausilt naasnud Kaia Kanepi (WTA 418.) alistas eile käesoleva tennisehooaja viimase Suure slämmi turniiri US Openi teises ringis Yanina Wickmayeri (WTA 129.) 6:4, 6:2. Vaata kohtumise tipphetki SIIT.

Kaia Kanepi. (Richard HEATHCOTE)
17:51
KORVPALL

Läti-Serbia mängus läheb poolajale juhtseisus vastu Läti. Seis on 47:45, Dairis Bertans on juba toonud 13 punkti. Neil minutitel sai alguse ka Hispaania lahing Montenegro vastu.

Dairis Bertans (palliga). (PEDJA MILOSAVLJEVIC)
17:18
JALGPALL
Philippe Coutinho. (ITAMAR AGUIAR)
16:37
KORVPALL

Võidukalt alustab EMi ka Horvaatia, kes teeb 67:58 tuule alla Ungarile. Horvaatide resultatiivseimana viskas NBA mees Bojan Bogdanovic 23 punkti. Kell 17 algab tõeline maiuspala - Serbia versus Läti!

Bojan Bogdanovic. (Geoff Burke)
16:05
KORVPALL

EMil on lõppenud tänane esimene kohtumine: Belgia alistas Suurbritannia 103:90, Maxime De Zeeuw tõi võitjatele 21 punkti.

Maxime De Zeeuw (palliga). (ILMARS ZNOTINS)
15:30
ALKOMEETER

15:28
KORVPALL

15:27
JALGPALL

14:31
PARASPORT

Pararatta maanteesõidu MMil saavutas Eesti liikumispuudega jalgrattur Mari-Liis Juul 9. koha. Lõuna-Aafrikas toimunud MMi esimesel võistlusel ei jäänud Juul aga oma saavutusega rahule.


“Siia tulles oli eesmärk palju kõrgem,” rääkis Mari-Liis. “Aga tegin niipalju kui suutsin. Mul on mingi eriliselt halb karma eraldistardi tehnilise poolega sel aastal. Valusalt andis tunda spetsiaalse eraldisõiduvarustuse puudulikkus. Vahe teiste naistega andis väga valusalt tunda igal laskumisel. Ise ka tundsin, kuidas kiirus oleks pidanud olema seal oluliselt suurem. Väntasin ja üritasin küll, aga spetsiaalse eraldistardivarustuseta lihtsalt ei suutnud piisavat hoogu saavutada,” kirjeldas Juul tänast sõitu. Nõnda möödusid naised järjest igal ringil eestlasest just laskumistel.


“Päris palju jama tekkis poolel maal ka tagumise käiguvahetusega, mis isemoodi oma arvamust avaldama hakkas. Uurime enne pühapäevast grupisõitu, et see enam ei korduks,” võttis Juul oma tänase sõidu kokku. Ta lisas veel, et ülesmäge lõikudel ja kurvides tundis ta end varasemate sõitudega võrreldes oluliselt kindlamalt: “Suutsin seal maksimaalselt pingutada, seda tänu võistlusele eelnenud treeninglaagrile ja suur tänu laagri peatreener Jean-Pierre Van Zylile”. Juul lihvis vahetult enne MMi oma sõidutehnikat kaks nädalat kestnud treeninglaagris Lõuna-Aafrika Vabariigis Potchefstroomis.


Pararatta maanteesõidu MM toimub Lõuna-Aafrika Vabariigis  Pietermaritzburgis 31. augustist kuni 3. septembrini. Eesti pararattur võistles täna maanteesõidu eraldistardis, mil sõideti 3 korda 7,75 km pikkune ring. Juuli ootab ees ka teine võistlus 3.septembril, mil toimub 85 km pikkune individuaalne maanteesõit.


1979. aastal sündinud Mari-Liis Juul alustas rattaspordiga harrastaja tasemel Tallinna Tehnikaülikooli õpingute ajal. 2009. aastal toimunud liiklusavarii tagajärjel vigastas Juul õlavarrepõimikut, vigastuse tagajärjel keskendus Juul spordile tõsisemalt ning võistleb täna pararatta C5 võistlusklassis. 2016. aasta paraolümpial saavutas Juul maantee grupisõidus 15. koha ja eraldistardis 9. koha.

Loe rohkem