Peeter Oja täna Liivalaia kohtumajast väljumas.Foto: Martin Ahven
Krimi
1. september 2017, 15:13

Peeter Oja mõisteti purjuspäi sõitmise eest tingimisi vangi (128)

Purjuspäi autoroolist tabatud koomik ja näitleja Peeter Oja toimetati täna kiirmenetluse korras Liivalaia kohtumajja.

Kohtu pressiesindaja Janar Filippovi sõnul saab sellise seaduse rikkumise eest tavaliselt mõne kuu tingimisi ja juhtimisõiguse ära võtmise.

„Küsimus on muidugi ka selles, mida tehakse autoga, mõnikord võetakse ka auto käest ära, aga see eeldab ka korduvust. Siin me räägime täiesti karistamata inimesest,“ seletas Filippov.

Harju Maakohus tunnistas täna Peeter Oja süüdi mootorsõiduki juhtimises joobeseisundis ja mõistis talle karistuseks kuus kuud vangistust, millest ärakandmisele kuulub kolm kuud ja 28 päeva. Karistust vähendati, sest asi lahenes lühimenetluses.

Karistust ei pöörata täitmisele, kui süüdimõistetu ei pane ühe-aastase katseaja jooksul toime uut tahtlikku kuritegu. Peeter Oja vabastati kinnipidamiselt kohtusaalis.

Lisakaristusena võeti Peeter Ojalt kolmeks kuuks mootorsõiduki juhtimise õigus. Menetluskuludena tuleb tal hüvitada 520,50 eurot.

Põhja ringkonnaprokuratuuri esitatud süüdistuse kohaselt põhjustas Peeter Oja liiklusõnnetuse, juhtides eile õhtul kella 21:52 ajal Tallinnas Paju tänaval mootorsõidukit Subaru, olles joobeseisundis.

Karistuse mõistmisel võttis kohus arvesse puhtsüdamlikku kahetsust. Varasemast Peeter Ojal kriminaal- ja väärteokaristused puuduvad.