Kaia Kanepi vs Naomi OsakaFoto: Abbie Parr
Tennis
2. september 2017, 21:42

Järgmine vastane teada!

GALERII | Kanepi murdis kaks tundi kestnud põnevuslahingus Osaka vastupanu ja jõudis US Openil 16 hulka (8)

Kaia Kanepi (WTA 418.) võitis USA lahtiste tennisemeistrivõistluste kolmandas ringis 6:3, 2:6, 7:5 jaapanlannat Naomi Osakat (WTA 45.) ja jõudis turniiril neljandasse ringi ehk 16 parema hulka. Tänane põnevuslahing kestis veidi üle kahe tunni. 

Matš sai Kanepi jaoks unelmate alguse, sest juba avageimis suutis ta vastase pallingu murda. Seejärel hoidsid mõlemad naised oma servi kuni seisuni 5:3, kui Kanepi taas vastase servigeimi murdis ja ühtlasi esimese seti võitis.

Teist setti alustas Osaka juba tunduvalt enesekindlamalt ja suutis seisul 1:1 Kanepi pallingu võita ning 2:1 juhtima minna. Ka kaks järgmist geimi kuulusid Osakale, kuni Kanepi vahe 2:4-le vähendas. Järgenesid aga kaks jaapanlanna geimivõitu, mis tähendas, et teine sett kuulus talle.

Kaia Kanepi vs Naomi Osaka

Otsustav ehk kolmas sett algas taas Kanepi taktikepi all ning eestlanna asus 2:0 juhtima. Seejärel võttis initsiatiivi aga Osaka, kes 4:2 ette läks. Kanepi jätkas võitlemist ja peagi olid tablool numbrid 4:4. Järgnevalt hoidsid mõlemad oma servigeimi, seisuks 5:5. Järgmised kaks geimi kuulusid aga Kanepile, mis tähendas eestlanna jaoks ka matši võitu!

16 parema seas ootab Kanepit venelanna Daria Kasatkina (WTA 38.), kes sai 6:3, 6:2 jagu lätlannast Jelena Ostapenkost. 

Läbi kvalifikatsiooni põhiturniirile pääsenud Kanepi kaotas avamatši esimese seti Francesca Schiavonele (WTA 77.) 0:6, kuid seejärel hakkas tema turniir ülesmäge minema. Schiavonet võitis ta viimaks 0:6, 6:4, 6:2, hiljem alistus 6:4, 6:2 ka Yanina Wickmeyer (WTA 129.).