Luka Doncic (vasakul).Foto: JUSSI NUKARI
Korvpall
3. september 2017, 18:26

VÄGEV MÄNG! Imelaps Doncic pani Kreeka korvpalli EMil ülimalt raskesse seisu

Korvpalli EM-finaalturniiril võttis olulise võidu Sloveenia, kes alistas Helsingis Kreeka 78:72. Sloveenia on A-grupis võitnud kõik kolm matši, Kreeka sai ühe võidu kõrvale teise kaotuse.

Kohtumist alustas selgelt paremini Sloveenia, võites esimese veerandaja 23:13. Poolajaks suutis Kreeka vahe tagasi sisuliselt tagasi teha ja kolmandal perioodil haarati isegi kuue-seitsme punkti suurune eduseis.

Viis minutit enne lõppu läksid Sloveenia poolelt hoogu Luka Doncic ja Edo Muric. 18aastane supertalent Doncic tegi kõike: murdis läbi, surus sisse Vlatko Cancari mööda läinud kaugviske ja leidis täpse sööduga Murici. Just viimase kolmene viis Sloveenia 69:66 ette ja tagasi Sloveenia enam ei vaadnud. 

Mängu otsustas lõplikult Sloveenia suurim staar Goran Dragic, kelle läbimurre tegi 22 sekundit enne lõppu seisuks 75:70.

Üleplatsimeheks kerkis kahes esimeses mängus pigem varju jäänud Doncic, kelle arvele jäi 22 punkti, 5 lauapalli ja 3 resultatiivset söötu. Dragic toetas teda 20 punktiga, Klemen Prepelic viskas 16 silma. Kreeka poolelt vastas Kostas Sloukas 18 punktiga.

A-grupis mängivad veel Prantsusmaa, Island, Soome ja Poola. Kreeka on võitnud vaid Islandit ja pole võimatu, et nelja seast jäädakse sootuks välja - mängida on veel ohtlike Soome ja Poolaga.