Mait Patrail Eesti koondise särgis. Foto: Aldo Luud
Käsipall
4. september 2017, 12:11

Saksamaal hea hooga alustanud Mait Patrail: koormust on kõvasti tulnud (1)

Eesti käsipallikoondise üks tugitalasid Mait Patraili tänavune klubihooaeg on saanud imelise alguse. Kahe kohtumise järgselt on mehe leivaisal TSV Hannover-Burgdorfil kirjast kaks võitu ning täisedu. 

Eelmisel nädalal sai Patrail oma tööandjaga eriti magusa võidu, kui tulemusega 32:29 (20:13) alistati mullune Saksamaa hõbe ja kolme aasta eest Meistrite liiga võitnud SG Flensburg-Handewitt.

Eestlasest pommitaja oli üks meeskonna parimaid ja viskas 6 väravat. Tiimikaaslastest vaid Euroopa meister Kaj Häfner viskas ühe enam ja olümpiavõitja Casper Ulrich Mortensen sama palju. Pühapäeval jätkas Hannover-Burgdorf suurepärast hooaja algust kodus kui alistati mullune kuues HSG Wetzlar 30:27 (14:15). Mängus, kus võõrustaja oli veel tosin minutit enne lõppu kolmega taga, sai Patrail käe valgeks kolmel korral.

"Flensburgi vastu toimis kõik väga hästi, nii kaitse kui rünnak, Wetzlariga oli juba palju raskem ja olime pikka aega tagaajaja osas," kommenteeris Patrail. "Kui nägime kalendrit, arvasimegi, et avamängus tippklubiga mängides oleme üllatusvõimelised, aga magusad võidud olid muidugi mõlemad."

Hannover-Burgdorfi juhendab sel hooajal uus peatreener, Hispaania eest mängijana Sydney olümpial pronksi võitnud Antonio Carlos Ortega. "Uued treenerid on päris palju muutnud," tunnistas Patrail. "Kaitses mängime väga agressiivselt ja rünnakul on täiesti uued skeemid. Palju kasutame taga- ja joonemängija koostööd, mis mulle suurepäraselt sobib."

Patrail alustas avamängu tavapärasel vasaksisemise kohal, ent kui taanlasest olümpiavõitja Morten Olsen vigastada sai, siirdus hoopis mängujuhiks. "Koormust on kõvasti tulnud, Wetzlari vastu sain avapoolajal vahel kaitsefaasis puhkust, aga teisel poolajal mängisin kõik 30 minutit," kirjeldas Patrail oma suurt rolli meeskonnas.

Samuti Bundesliigas palliv Dener Jaanimaa leivaisa MT Melsungen on pärast avavooru kaotust saanud kaks järjestikust võitu. Hooaja esimese liigavõit saadi, kui alistati kodus tulemusega 25:23 (13:11) VfL Gummersbach. Pühapäeval oldi parem tänavuseks hooajaks kõrgliigasse tõusnud TV 05/07 Hüttenberg 28:27 (14:14). Kahe kohtumise peale viskas Jaanimaa vaid ühe värava ning seda Gummersbachile.