Kristaps Porzingis palli korvi surumas.Foto: Lefteris Pitarakis
Korvpall
4. september 2017, 16:02

Suure edu maha mänginud Läti alistas pingelises lõpuheitluses Suurbritannia (1)

Korvpalli EMi kaotusega Serbiale alustanud Läti koondis on pärast kurba avamängu pakkunud Türki kaasa sõitnud poolehoidjatele juba kahes järjestikuses kohtumises võidurõõmu. Kui juba varem oli lõunanaabritel olemas belglaste skalp, siis täna alistati 97:92 Suurbritannia.

Lätlased alustasid kohtumist võimsalt. Nende suurim staar Kristaps Porzingis kostitas britte järjepanu kolme pealtpanekuga ning ka tabava kolmesega. Kahe ja poole minutilise mängu järel oli lõunanaabrite edu juba 9:2 ning kuigi pärast ehmatavat algust ärkasid ka vastased, mindi esimesele pausile Läti 25:20 eduseisul. Poolajaks oli vahe suurenenud kümne punkti peale. 

Võimsamalt vajutati gaas põhja kolmandal veerandajal, mil oma viskekontserti jätkas Davis Bertans. Juba avapoolajal 5st 4 ehk 80-protsendiliselt kolmeseid tabanud San Antonio Spursi mängumees sopsas läbi rõnga veel kolm palli ning kolmanda veerandaja lõpuks oli Läti eduseis juba 84:58.

Viimasele kümnele minutile 26punktilises eduseisus vastu läinud lätlased saatsid väljakule suures osas varumehed ning jala sirgeks lasknud lõunanaabrid said ka peaaegu kõrvetada. Lõpu eel hullu pannud britid hakkasid tabama viskeid igast asendist ning 20 sekundit enne lõppu oli suureskooriline edumaa kahanenud vaid viie punkti peale. 

Meeleheitlikult punkte jahtinud brittide vise korvi alt kümme sekundit enne lõppu aga ei tabanud ning lõpu eel vabaviskejoonele läkitatud Janis Strelnieksi kindla käe abil kindlustas Läti omale 97:92 võidu. 

Üleplatsimehena tõi Kristaps Porzingis 28 punkti, Davis Bertans toetas teda omalt poolt 22 silmaga (kolmesed 8st 7). Brittide parim oli Gabe Olaseni 23 punktiga.