Pau Gasol (paremal) tegi Horvaatia vastu kaksikduubli.Foto: DANIEL MIHAILESCU
Korvpall
5. september 2017, 19:35

Kes saab neile vastu? Hispaania alistas EMil ka Horvaatia ja jätkab võitmatuna (1)

Korvpalli EM-finaalturniiri C-grupis jätkab endiselt kaotuseta Hispaania, kes alistas Rumeenias Cluj-Napocas peetud matšis Horvaatia 79:73.

Tasavägist kohtumist alustas paremini Horvaatia, kui mindi kiirelt 10:1 juhtima. Hispaanial olid aga vastused olemas ja esimese veerandaja järel oldi juba ees 21:20. Poolajaks paisus vahe kuuele punktile 38:32.

Horvaatia aga ei murdunud. Dario Sarici ja Bojan Bogdanovici vedamisel mindi kolmandal veerandajal parimal juhul ette nelja punktiga. Otsustaval perioodil rebis taas pisut ette Hispaania ja poolteist minutit enne lõppu oldi juhtimas 68:63.

Siis tegi 37aastane Pau Gasol lauavõitluses vea Sarici vastu ja vaidlemise eest korjasid tehnilise vea nii Gasol ise kui ka Hispaania peatreener Sergio Scariolo. Saric tabaski neli vabaviset ja vähendas vahe ühele punktile. Ette aga horvaadid ei pääsenud - rünnakul luhati järjest mitmeid võimalusi ja vabaviskejoonele saadetud hispaanlased näitasid lõpuminutil kindlat kätt.

Hispaania resultatiivseim oli 13 punktiga Ricky Rubio, 12 silma lisasid Fernando San Emeterio ja Sergio Rodriguez. Pau Gasol tegi 11 punkti ja 10 lauapalliga kaksikduubli. Horvaatiale tõi Saric 18 punkti, 13 lauapalli, 5 resultatiivset söötu, 2 vaheltlõiget ja 2 blokki.

C-grupis on nüüd Hispaanial täisedu neli võitu, Horvaatial kolm võitu ja üks kaotus, Montenegrol kaks võitu ja kaks kaotust ja Tšehhil üks võit ja kolma kaotust. Üks mäng on varuks Rumeenial (kolm kaotust) ja Ungaril (üks võit, kaks kaotust).