Lauri Markkanen lõbustas kodupublikut taas võimsa pealtpanekuga.Foto: LEHTIKUVA
Korvpall
5. september 2017, 21:55

VEEL ÜKS VÕIT! Soome alistas vanameistrite ja Markkaneni vedamisel Kreeka

Soome korvpallikoondis jätkas korvpalli EMi alagrupiturniiri suurepäraselt, kui Helsingis alistati taas kehvalt esinenenud Kreeka 89:77.

Soomlased alustasid maruliselt ja juhtisid esimese veerandaja järel 23:14. Kreeklaste mannetu ja soomlaste hingestatud esitus jätkus veel mõnda aega - poolajaks juhiti 45:33 ja kolme perioodi järel juba 67:52.

Aga see ei tähendanud veel võitu. Kreeka spurdi lõpetuseks tabas Nikos Pappas korvi alt ja vahe oli vaid neli punkti ehk 69:65. Siis tehti vanameister Teemu Ranniko vastu ebasportlik viga ja Kreeka pink sai vaidlemise eest ka tehnilise vea. Ranniko tabas kõik kolm viset ja 20aastase Lauri Markkaneni tabav kaugvise kindlustas Soomele kuuepunktirünnaku.

Kreeka imes ennast korraks taas lähemale, aga magusa võidu kindlustas Soomele Thanasis Antetokounmpo minut enne kohtumise lõppu Markkaneni vastu tehtud ebasportlik viga.

Soome resultatiivseimaks kerkis Petteri Koponen 24 silmaga, aga tema jäi otsustavatel hetkedel pigem varju. Markkaneni arvele jäi 17 punkti ja 6 lauapalli ning Ranniko kogus 14 punkti. Kreekale tõid Antetokounmpo 17 ja Kostas Sloukas 12 punkti.

A-grupis kolm võitu ja ühe kaotuse saanud soomlased kindlustasid ühtlasi edasipääsu, Kreeka saatuse otsustab aga homne kohtumine Poolaga. Võitja pääseb neljandana alagrupist edasi, kaotaja EM saab läbi.