Tänavu Mehhikos esmakordselt võidurõõmu maitsa saanud Kris Meeke jaoks on ülejäänud hooaeg kulgenud võrdlemisi pettumusterohkelt. Foto: PEDRO PARDO
WRC
6. september 2017, 11:16

Mikkelsenist ilma jäänud Citroeni meeskond Meeke'i üle parda veel ei viska

Citroeni WRC meeskond kinnitas järgmisel kuul Hispaania rallil sõitvad piloodid. Oma masinad antakse Khalid Al-Qassami, Stephane Lefebvre ning Kris Meeke'i ohjata, mis tähendab, et auto uks jääb suletuks Craig Breeni jaoks. 

Kuigi viimasel MM-etapil Saksamaal näitas Citroeni autanoga kiiremat minekut hoopis norralane Andreas Mikkelsen, jäi Prantsuse autotootja mehest ilma, kui Hyundai teatas, et Mikkelsen kihutab WRC hooaja kolm viimast etappi nende ralliautoga. 

Niisiis ei jäägi Citroenil muud üle, kui uuesti Kris Meeke'i usaldama hakata. Üle kivide ja kändude kulgenud hooaja haripunkt mehe jaoks on kindlasti märtsikuus saadud Mehhiko MM-ralli võit. Paraku pole pärast kevadist rallit britt sama head minekut näidanud ning tervena on mees auto finišisse suutnud tuua vaid Portugali (18. koht) ja Soome (8. kohta) rallil. 

Citroeni meeskonna pealikul Yves Matton loodab, et Meeke suudab vahepealsed keerulised etapid ning sõidud unustada ning Pürenee poolsaarel peetaval rallil taas kiiret minekut näidata. "Hispaania ralli sobib oma vahelduva pinnasega suurepäraselt Citroen C3 WRC autole ja loodame pärast väikest pausi taas võistluse esirinnas olla," sõnas mees. 

Citroeni meeskonna otsusena on Breen sunnitud siis järgmist MM-rallit raja kõrvalt jälgima, kuid Mattoni sõnul on kahel viimasel etapil Citroeni auto taas iirlase roolida. 

Craig Breen peab vähemalt ajutiselt autos välja ronima ning kiivri peast võtma.  Foto: RONI REKOMAA

"Mõistan, et kõik Breeni poolehoidjad on pettunud, kuid kahjuks pean ma mängima piiratud eelarvega ning siinkohal on minu käed seotud. Väikse eelarve tõttu ei saa me Hispaanias rohkem masinaid rajale saata," lausus Matton. "Hooaja algusest saati on meil Breeniga olnud kokkulepe 11 ralli kohta. Pärast Craigi endaga konsulteerimist otsustasime, et mõistlikum on tema rajale saata hoopis Walesis ja Austraalias."

Tänavu on 27aastane iirlane kokku kihutanud kaheksal MM-rallil ning annaalidesse on kirja läinud viis viiendat kohta. 

WRC MM-sarja üldseis:
1. Sebastian Ogier 177 punkti
2. Thierry Neuville 160 
3. Ott Tänak 144
4. Jari-Matti Latvala 123
5. Dani Sordo 89
6. Elfyn Evans 87
7. Craig Breen 64
8. Juho Hänninen 58
9. Hayden Paddon 55
10. Esapekka Lappi 49