Aleksei Švedi vägiteod päästsid idanaabrid halvimast. Foto: OZAN KOSE
Korvpall
7. september 2017, 16:19

Horvaatia koondis purustas tšehhid, Venemaa elas üle väikse närvikõdi

Täna tõmmatakse lõplikult joon alla korvpalli EMi alagrupiturniirile. Esimestena said mängudega ühele poole horvaadid ning venelased, kes alistasid vastavalt Tšehhi koondise 107:69 ning Suurbritannia 82:70. 

Seni vaid turniiri suurfavoriidi vastu kaotusekibedust tundma pidanud Horvaatia pallurid tegid ilma Jan Vesely ja Blake Schilbita suvisele suurvõistlusele tulnud tšehhide vastu asjad selgeks juba esimesel veerandajal, mis võideti 28:17. 

Terve ülejäänud kohtumise mugavat edu hoidnud horvaadid juhtisid poolajaks 54:40 ning viimast kümmet minutit alustati nende 78:60 eduseisul. Kohtumise lõpusireeni kõlades särisesid tablool Horvaatia võidunumbrid 107:69.

Võtjate parimana NBAs palliv Bojan Bogdanovic 25 punkti, tabades kõik neli teele saadetud kaugviset. Suureskoorilises mängus jõudis horvaatides kahekohalise arvu punktideni suisa kuus meest. Kaotajate eest jõudis 19 silma peale Patrik Auda.

C-alagrupis lähevad täna veel vastamisi Ungari - Hispaania ja päeva viimases mängus Montenegro ning grupi autsaider Rumeenia. 

Tšehhi - Horvaatia kohtumise tipphetked:

Meie idanaabrid nägid oma viimases kohtumises ränka vaeva, et alistada eesootavas MM-valiksarjas Eestiga ühte alagruppi kuuluv Suurbritannia koondis. 

Mängu hästi alustanud venelased läksid esimesele puhkepausile vastu 23:16 eduseisul ning poolajaks oldi peal juba 12 silmaga. Kolmandal veerandajal näitasid aga paremat minekut juba britid, kes meeskondliku mängu tulemusel vahe 7 punkti peale vähendasid. 

Kuigi kolm ja pool minutit enne kohtumise lõppu jõudsid britid venelastest ka ühe punkti kaugusele, otsustas Venemaa koondise superstaar Aleksei Šved mängu lõpuks endapeale võtta ning järjest kaheksa punkti visanud tagamängija vedamisel jõudiski Venemaa koondis 82:70 tulemusega võidusadamasse. 

Idanaabrite parim oli 30 punkti kogunud ning lisaks seitse korvisöötu jaganud Šved. Kaotajate resultatiivseim oli Daniel Clark 21 silmaga. 

D-alagrupis madistavad täna veel omavahel Belgia ning Serbia. Õhtuses põnevuskohtumises lähevad meie lõunanaabrid vastamisi koduväljakul palliva Türgi koondisega. 

Venemaa - Suurbritannia kohtumise tipphetked: