Ben Woodburn Walesi koondise särgis. Foto: JOHN SIBLEY
Jalgpall
7. september 2017, 16:51

KUIDAS PALUN? Liverpool on valmis noore ründaja palka tõstma enam kui 30 korda (1)

Ragnar Klavani leivaisa FC Liverpool on valmis klubi 17aastasele noorukile Ben Woodburnile pakkuma lepingut, mis tõstaks mehe palka enam kui 30 korda. 

Juba mullu Jürgen Kloppile silma jäänud ning ka esimesed tuleristsed saanud noor uelslane saab nimelt järgmine kuu täisealiseks ning Liverpoolil oleks seoses sellega võimalik andekas ründetuus pikaks ajaks klubiga ära siduda. 

Praegusel hetkel on klubi pidamas mehega läbirääkimisi ja esialgsetel andmetel tõuseks kuue aastase lepingu allkirjastamisel mehe 40 000 naelane aastapalk enam kui 30 korda, 1,3 miljoni peale, ehk 25 000 naelsterlingu peale nädalas. 

Nimelt kehtib Liverpooli klubis reegel, mis fikseerib alaealiste mängijate esimese profilepingu palga rangelt 40 000 naela peale aastas. Säärase klausliga üritab klubi vältida noormeeste kiiret pilvedesse tõusmist ning hoida hakkajaid vutistaare kahe jalaga maa peal. 

Mullu novembris Liverpooli esindusmeeskonna eest debüüdi teinud Woodburn on klubi ajalukku ennast juba igatahes kirjutanud, sest vaid 17 aastaselt ning 45 päeva vanuselt on tegemist Punaste ajaloo noorima väravalööjaga. Ajaloolise tabamusega sai noormees hakkama mullu Inglismaa liigakarikasarjas, kui sahistas Leeds Unitedi võrku. Varasema, Michael Oweni nimele, kuulunud rekordi purustas mees 98 päevaga. 

Oma koondisedebüüdi tegi noormees tänavu märtsis ning treeneri usalduse tasus Woodburn ära kuhjaga möödunud nädalavahetusel, kui oma koondisekarjääri teises mängus ka väravatearve avas ning Walesile MM-valiksarjas 1:0 võidu tõi. 

 Noore ründaja tabamus Walesi koondise eest:

 

#Woodburn scores a banger on his International debut 🔥 📲Follow for more 👥Tag friends 🗣

A post shared by Football legends (@footballmoments9) on