Maailma edetabeli 418. reket Kaia Kanepi kaotas USA lahtiste tennisemeistrivõistluste veerandfinaalis ameeriklannale Madison Keysile (WTA 16.) 3:6, 3:6. Foto: Reuters / Scanpix
Spordivaria
7. september 2017, 17:17

Eesti spordi head päevad –Tänakust Kanepini

Eesti spordil läheb väga hästi: alles see oli kui naisvehklejad võitsid juuli lõpus võistkondliku MM-tiitli, kuid taasiseseisvumise päevast alates ehk 18 päeva jooksul on juhtunud nii mõndagi positiivset.

20. augustil rõõmustas eestlasi rallisõitja Ott Tänak, kui võitis Saksamaa MM-ralli. Kaks päeva hiljem võitis Heiki Nabi kreeka-rooma maadluse MM-il Pariisis raskekaalus hõbeda. Päev hiljem jõudis Epp Mäe MM-il pronksimatšini, mille küll kaotas ja sai kokkuvõttes viienda koha.

Meie tulevikulootused on end neil päevil heast küljest näidanud: vigursuusataja Kelly Sildaru võitis augusti lõpus Uus-Meremaal esimese MK-etapi pargisõidus. Kregor Zirk sai samal ajal ujumise juunioride MM-il 100 meetri liblikujumises finaalis viienda koha – see on meie ujujate läbi aegade parim tulemus juunioride MM-il. Talvegi on põhjust oodata, sest kahevõistleja Kristjan Ilves oli suvisel kahevõistluse MK-sarja etapil viies.

Pallimängukoondised on samuti tegijad. Võrkpallurid piirdusid küll EM-i finaalturniiril kolme kaotusega, kuid näitasid sisukat ja võitluslikku mängu. Eriti muljetavaldav oli kohtumine Serbiaga, kus oldi väga lähedal serblaste alistamisele. Eesti 3:2 alistanud Serbia jõudis lõpuks EM-i finaali, kus jäädi alla Venemaale.

Eesti jalgpallikoondis on saamas Martin Reimi juhendamisel uut hingamist. Nädalatagune 0:0 viik Kreekaga ning pühapäevane 1:0 võit Küprose üle MM-valikmängudes annavad lootust, et MM-valiksarjale järgnevas EM-valiksarjas võiks Eesti hea loosi ja õnnestunud esituste korral võidelda finaalturniiri pääsme eest.

Ja lõpuks: millegi uskumatuga on hakkama saanud võimsa tagasituleku teinud Kaia Kanepi. Kui vahepeal tundus, et Kanepi on karjääri lõpetanud, siis nüüd mängib ta vaat et oma elu parimat tennist. USA lahtiste tennisemeistrivõistluste veerandfinaali pääsemine tõstab Kanepi automaatselt aasta lõpus toimuva Eesti parima naissportlase valimisel suurfavoriidiks. Muidugi pole aasta veel lõppenud ja kui meie sportlased nii jätkavad, muutub aasta parimate sportlaste valimine meeldivalt keeruliseks.