Vanameister Valentino Rossi peab vigastuse tõttu vahele jätma vähemalt ühe Moto GP etapi. Foto: Rui Vieira
Auto-Moto uudised
7. september 2017, 21:28

Seitsmekordne MotoGP maailmameister Valentino Rossi: sisuliselt viskasin MM-tiitli prügikasti (3)

Seitsmekordne Moto GP maailmameister Valentino Rossi murdis möödunud nädalal motokrossi sõites oma parema jala, mistõttu peab legendaarne itaallane vähemalt ühe võiduajamise pealtvaatajana veetma. 

38aastane Rossi oli eelmisel neljapäeval VR46 noorteakadeemia sõitjatega lõbutsemas motokrossirajal, kui kukkus ning murdis oma parema jala (sääre- ja pindluu). Mehe enda sõnul on füüsiliselt valust hullem asjaolu, et suure tõenäosusega on ta sunnitud nüüd maailmameistritiitli jahtimisest loobuma. 

"Käisime sõpradega motokrossi sõitmas," lausus Rossi õnnetuse kohta. "Mina ja teised akadeemia sõitjad. See on midagi, mida ma olen teinud alates 18. eluaastast ja üle 200 korra. Raja lõpuosas on üsna järsk langus ja olgugi, et kiirus oli siis suhteliselt väike, piisas ühest väiksest tõusunukist. Esirattas jäi justkui kivi vahele kinni ja ratas vajus paremale maha. Kahjuks jäi mu jalg ratta alla kinni ja nii see juhtuski. See oli 400 meetrit enne finišijoonest."

"Jalg annab küll tunda, kuid üldiselt see mind ei sega," sõnas mees MotoGP kodulehele antud intervjuud enne selle nädala Misano võiduajamisel. "Füüsiliselt valus palju hullem on see, mis mu peas toimub. Tunnen häbi sellepärast, et sisuliselt viskasin MM-tiitli selle kukkumisega prügikasti. Lisaks ei saa ma oma kodurajal, Misanos, oma tulihingeliste toetajate ees sõita."

"Vabandan väga oma poolehoidjate ees ning kinnitan, et hetkel töötame juba rajale naasmise nimel," lausus Rossi. "Sellises olukorras võtame kõike päev-päevalt. Järgmine mõõduvõtt pärast Misanot toimub Aragonis [24. septembril - K.J], kuid arvan, et ka selleks nädalavahetuseks on mul raske taas vormi jõuda kuna siis oleks kukkumisest möödas vaid 22 päeva."

Rossi sõnul läheb paranemiseks ilmselt kaks korda sama palju aega. "Ilmselt vajame 40 päeva ringis. Vähemalt nii oli viimane kord. Sel korral on murd küll parem ning teeb vähem valu, kuid praegu on väga vara sellest kõneleda," nentis Yamaha piloot. 

Sellise plaani kohaselt näeks vanameistrit taas rajal Motegi GP-l, Jaapanis. Kuna vigastuse tõttu on Rossi sunnitud ilmselt vahele jätma kaks võiduajamist, peab tema tihedas paremusjärjestuses esimesena mõtted MM-tiitlist oma peast minema pühkima. Tänavu on 38aastane vanameister poodiumi kõrgeimale astmele tõusnud vaid korra, kui oli parim juuni lõpus sõidetud Hollandi GP-l. . 

MM-sarja paremusjärjestus:
1. Andrea Dovizioso (Ducati) 183 punkti
2. Marc Marquez (Honda) 174
3. Maverick Vinales (Yamaha) 170
4. Valentino Rossi (Yamaha) 157
5. Dani Pedrosa (Honda) 148
6. Johann Zarco (Yamaha) 109