Jane Salumäe.Foto: JAREK JÕEPERA
Kergejõustik
8. september 2017, 15:31

Tallinna maratoni üllatusosaleja Jane Salumäe: mine tea, äkki jooksen rekordi (7)

Eesti suurimale rahvaspordisündmusele ehk Tallinna maratonile on end kirja pannud enam kui 18 000 liikumisharrastajat. Teiste hulgas lööb poolmaratonis kaasa ka Eesti kõigi aegade edukaim naismaratoonar Jane Salumäe. 

49aastase Salumäe püstitatud Eesti rekordid on maratonis 2:27.04 ja poolmaraton 1:10.10. Läbi huumori lubas Salumäe, et ründab rekordit ka sel pühapäeval.

“Ettepanek siin osaleda näis mulle hullumeelsena, sest ma pole alates 2005. aastast korralikult jooksnud,” ütles Salumäe pressikonverentsil. “Nüüd olen mai lõpust alates harjutanud ja eks näis, mis välja tuleb. Mine tea, äkki jooksen alla tund kümne.”

Traditsiooniliselt septembri teisel nädalalõpul toimuv Tallinna maraton on tänavugi kolmepäevase programmiga ning tublisti uuenenud rajaprofiiliga.

Ennast võib proovile panna maratonijooksus (42,195 km), poolmaratonil (21,1 km), 10-kilomeetrisel jooksu- ja käimisrajal, viiekilomeetri pikkusel noortejooksul ja lastejooksudel. Kõigi distantside kokkuvõttes on korraldajad tänavu valmis vastu võtma kakskümmend tuhat spordisõpra

Möödunud aastal osales suurimal rahvaspordipeol ühtekokku 18 765 liikumisharrastajat 54 riigist.