Dennis Schroder tüüris Saksamaa veerandfinaali. Foto: Lefteris Pitarakis
Korvpall
9. september 2017, 17:04

VIDEO | Poolehoidjate närvidega mänginud sakslased alistasid punkt-punkti heitluses Prantsusmaa

Korvpalli EMi teises kaheksandikfinaalis alistas avaveerandi järel üheksa punktiga kaotusseisus olnud Saksamaa viimase veerandaja punkt-punkti heitluses Prantsusmaa koondise 84:81.

Tänast kohtumist alustasid teravamalt prantslased, kelle algviisik kohe avavilest hea hooga minema sai ning kümne minutilise mängu järel oli nende edu sakslaste ees üheksa punkti 19:10. 

Vaikselt sai oma mängumasina tööle ka Saksamaa koondis. Avaveerandil järjepanu seitse kaugviset mööda lennutanud sakslased tabasid esimesed visked ka kaugelt ning poolajapausiks oli kaotusseis kuue punkti peale vähendatud. 

Sakslaste taktika oli elementaarne ka teise poolaja alguses. Keskpositsiooni visetega ei rahuldatud ning pallid lendasid korvi suunas kas kolmesejoone tagant või korvi alt. Kuigi eemalt teele saadetud visete tabavusprotsent oli ka kolmandal veerandajal kohutav - 9st teele saadetud kaugviskest sopsas korvi vaid 1 - suutis Saksamaa korvi alt toodud punktidega vahe minimaalseks vähendada. Viimasele veerandajala mindi vastu prantslaste 56:55 eduseisus. 

Ja siis hakkas juhtuma. Ühtäkki väljast tabanud visete toel sai Saksamaa seitse minutit enne kohtumise lõppu ette 64:60. Viimasel viiel minutil näitasid mõlemad meeskonnad hullu mängu. Lootusetuna näivad kolmesed ning lohakad pallikaotused mõlemalt poolt hoidsid mängus närvikõdi viimaste sekunditeni.

Kuus sekundit enne lõppu viis Robin Benzing Saksamaa ette 84:81, mis tähendas, et viimane sõna jäi prantslastele. Lõpusireeniga kolmesejoone tagant palli teele saatnud Nando de Colo vise aga paraku ei tabanud, mis tähendas, et veerandfinaali pääses tänasest kohtumisest Saksamaa koondis.

Esialgu kohutavat kolmeste tabavusprotsenti näidanud sakslased tabasid lõpuks 28st teele saadetud kaugviskes 9. Võitjate parimana tõi 22 punkti Daniel Theis, 21 punktiga toetas teda sakslaste NBA staar Dennis Schröder. Prantsusmaa resultatiivseim mängija oli viimasel veerandajal hoogu sattunud Evan Fournier.  

Saksamaa läheb veerandfinaalis vastamisi Hispaania - Türgi mängu võitjaga. See mäng peetakse homme 18:45. 

Täna on korvpalli EMil mängida veel kaks kaheksandikfinaali. 18:45 saab oma avalöögi Soome - Itaalia kohtumine ning 21:30 hakkavad võitjat selgitama Leedu ja Kreeka korvpallikoondised. 

Kohtumise tipphetked: