Põlva Serviti. Foto: Aldo Luud
Käsipall
9. september 2017, 20:33

SUPER! Põlva Serviti alistas koduväljakul horvaadid ja edenes eurosarjas teise ringi

Põlvas peetud käsipalli EHF Cupi esimese eelringi kordusmängus alistas Eesti meister Põlva Serviti Horvaatia klubi HRK Gorica 25:22 (10:10) ja pääses kahe mängu kokkuvõttes tulemusega 46:43 edasi teise ringi.

Mäletatavasti lõppes avamäng Horvaatias 21:21 viigiga. Korduskohtumine algas nagu Velika Goricaski küllalt kinniselt ja võrdselt, ent korraks said võõrustajad 7:4 ette. "Edu hoida ei suutnud ja jäime hoopis taha, ehkki poolajavileks saime 10:10 viigi kätte," sõnas Serviti peatreener Kalmer Musting.

"Teine poolaeg algas sarnaselt, aga kuskil peale 40. minutit oli näha, et lühikese pingiga vastased hakkasid väsima," kirjeldas Musting. "Saime lõpuks ometi kiirrünnakuid, mida avapoolajal polnud ühtegi ning rebisime paari väravaga lahti. Sealt alates riske ei võtnud ja suutsime edu hoida lõpuni."

19aastane Carl-Eric Uibo viskas Serviti parimana 6 väravat, Roman Aizatullov lisas 5, Anatoli Tšeslov ja Kristjan Muuga 4, Henri Sillaste 3, Hendrik Varul 2 ja Sergei Ljubtšenko 1 tabamuse. Vastaste ja kogu mängu täpseim oli Ivan Matic 7 väravaga.

"Noor Carl-Eric Uibo viskas end teisel pooalajal lahti, esimene pooltund tal nii hästi ei õnnestunud. Väga head oli täna ka meie mõlemad Venemaa leegionärid," tunnustas Musting. "Aga eks võtmesõna oli muidugi hea kaitse, seal mängisid kõik ühtse müürina ja neutraliseerisid vastased."

Eesti meisterklubi järgmine vastane RK Nexe on juba oluliselt kõrgemal tasemel palliv klubi. Üheksa (!) viimast aastat on Horvaatia meistrivõistlustel saadud hõbe ning lisaks mängitakse iga-aastaselt kaasa tugevas SEHA-liigas. Euroopas jõudis Nexe kolm hooaega tagasi EHF Cupi alagrupiturniirile. Avamäng peetakse Põlvas 7. oktoobril ning korduskohtumine Horvaatias nädal hiljem.