Sloane Stephens.Foto: Julio Cortez
Tennis
10. september 2017, 11:18

VÕIMAS! Pool aastat tagasi napilt esituhandesse mahtunud tennisist triumfeeris US Openil

US Openi tenniseturniiri sai tõelise üllatusvõitja, kui finaalis alistas ameeriklanna Sloane Stephens (WTA 83.) Madison Keysi (WTA 16.) 

Veel pool aastat tagasi hoidis asus Stephens WTA-tabelis 957. real. Nimelt pidi 24aastane tennisist jalavigastuse tõttu platsilt 11 kuud eemal olema. 

Asetamata mängijana turniirile tulnud Stephens alistas teiste seas ka Venus Williamsi ning kohtus finaalis Keysiga, kes teatavasti Kaia Kanepi teekonna lõpetas. Esikohamäng kujunes äärmiselt ühepoolseks, kui Stephensi võidunumbrid olid kahes setis 6:3, 6:0. 

Imelise tagasituleku teinud tennisistile oli see karjääri esimeseks Suure Slämmi turniiri võiduks. Nii Keysile kui ka Stephensile oli see esimeseks suurturniiri finaaliks. Kusjuures neiud on omavahel sõbrannad juba lapsepõlvest. 

Sloane Stephens (paremal) ja Madison Keys. Foto: Andres Kudacki

"Mul oli jaanuaris lõikus ja kui keegi oleks mulle öelnud, et võidan tänavu US Openi, siis oleks seda võimatuks pidanud," rääkis Stephens pärast finaalivõitu. "See on olnud imeline teekond ja ma ei vahetaks seda millegi vastu."  

Meest üksikmängus selgub meister täna õhtul, kui finaalis lähevad vastamisi maailma esireket Rafael Nadal ja Lõuna-Aafrika Vabariigi üllatusmees Kevin Anderson.