Foto: Tiina Kõrtsini
Eesti uudised
10. september 2017, 12:15

KAS SA JÄID KA LÕKSU? Suhtlusvõrgustikus kirutakse üksteise võidu Tallinna jooksu kehva liikluskorraldust (96)

Põhja-Tallinna elanikud kiruvad tänavust sügisjooksu: autoomanikud liikluskorraldust, ühistranspordi kasutajad puudlikku või lausa olematut teavitustööd. Inimesed ootasid nõutult peatustes või otsisid alternatiivi.

Kes ei saanud Pelgulinnast autoga maale, kes Koplist trammiga kesklinna liikuda. Inimesed seisid mitukümmend mintutit trammipeatustes ja ootasid nõutult tramme, mida ei tulnudki.

Eile oli kella 16-20 ja täna 8-16 kogu trammiliiklus suletud, kuid vähemalt Põhja-Tallinna trammipeatustes puudusid selle kohta teated. Samuti polnud ka asendusbusse.

Koplis elaval Õhtulehe lugejal oli laupäeval asja kesklinna, kuid ta ei saanud sinna ei trammi ega bussiga: trammid ei käinud, bussid seisid ummikus. Inimene pöördus mupo poole, sealt suunati edasi trammiparki, kus samuti kehitati õlgu ja soovitati pöörduda esmaspäeva hommikul linna transpordiametisse.

Heina tänaval täna võistlust vaadanud Õhtulehe reporter ütles, et raja ääres oli autojuht, kes tahtis Ristiku poole keerata, kuid ei lubatud. "Talle öeldi, et Koplist saab välja. Sõitis sinna, tuli tagasi: Koplist öeldi, et Heina poolt saab välja. G4Si jopega valvanud mees kehitas ka õlgu. Jooks.ee lehel aga kirjas, et turvad vaatavad vastavalt olukorrale kohalike elanike puhul. Viimane jooksja oli juba ammu eskordiga mööda läinud."

Torm suhtlusvõrgustikus

Eriti teravaks läks keskustelu Pelgulinna ja Kalamaja elanike suhtlusvõrgustiku gruppides. 

"Hr Põhja-Tallinna linnaosa vanem! Kas te olete mõelnud Kalamaja elanike peale, kui andsite "dobroo" tänavate kinni panemiseks??? Jooksu korraldajate esindajad isegi ei oska juhendada kuhu sõita. See on täielik "bläck" teie poolt....sporti ikka tehakse selleks mõeldud kohas, mitte linnaosas, kus nii liiklusega kui ka parkimisega on ammu kõik per..s. Kena päeva!" on Kopli Neeme eramajade asumi elanik nördinud.

Loe siit

"Vahet ei ole kelle päev on, autoga liikumise võimalus peab jääma, kasvõi kusagilt ümbersõites. Osa inimesi käivad nädalavahetusel ka tööl ja vajavad selleks autoga sõitmist," on inimese õigustatud pahameel.

"Kui poleks vanavanemate päev, siis meie ei viriseks. Kuid inimestel tõesti on vaja autoga liikuda, põhjusi on erinevaid. Üks võimalus selleks oleks pidanud olema jäetud küll," nõustub teine kirjutaja.

On ka lõbusas tujus postitajaid: "Pole varem saanud keset Niine tänavat kell 9 kõndida, mõnus vaikus välja arvatud mõned ekslejad autodega." 

"Mul oli eile sama tunne, kui üks vanahärra eksles Meritonis naistepesuruumis :)"

"Küsimus on selles, et tervet asumit ei saa ära lõigata! Vähemalt 1 tee peaks lahti olema. Mis siis, kui kellelgi on kiirabi vaja vms? Kesklinna saab jah jala, aga suure kohvriga lennujaama? Maale kartuleid võtma? On palju kohti, kuhu jala ei saa ja elu ei peaks maratoni pärast seisma jääma. Kindlasti saaks teekonda ka nii orgunnida, et üks tee oleks lahti! Veidi rohkem tuleks läbi mõelda sellised asjad lihtsalt..." kirjutab üks kasutaja.

"Mul vanemad elavad Kalamajas, pidid kell 18 Kristiines restoranis olema. Ema just helistas, täiesti endast väljas - külalised ootavad, nemad (ja paljud teised autod) otsivad väljapääsu Kalamajast. Mingeid ümbersõidu viitasid pole, rääkimata infost, et tänavad suletud on. Elanikke oleks võinud ju kirja teel ka informeerida, oleks oma tegemised teistmoodi sättinud. Politsei kehitas ka õlgu ja keegi sooviats, et Sitsi tänava kaudu pidi saama. Tänavad pidid täna kinni olema vähemalt kuni 19.00, võibolla isegi kuni 20.00," kirub teine.