Siim-Sander Vene paremal. Foto: ILMARS ZNOTINS
Korvpall
11. september 2017, 11:02

Siim-Sander Vene koduklubi alistas finaalis Kalev/Cramo kõva konkurendi

Siim-Sander Vene koduklubi Pallacanestro Reggiana mängis nädalavahetusel Matteo Bertolazzi mälestusturniiril ning teenis esikoha. Finaalis alistati Saratov Avtodor 90:83. 

Reggiana, rohkem tuntud kui Reggio Emilia, tegi võiduks suure eeltöö ära juba esimesel veerandajal, mis võideti koguni 36:14. Teisel neljandikul said venelased juba rohkem mängu sisse, kui vähendasid suureks vaheajaks vahe 13 punktile. 

Teisel poolajal tuldi veelgi lähemale ning parimal juhul jõuti viie silma kaugusele. Enamat aga Itaalia tippklubi ei lubanud ning lõpuga vormistati seitsme punktiline mängu- ja ühtlasi ka turniirivõit. 

Võitjate poolt oli hiilgavas hoos Eestiski U20 koondisega säranud itaallane Amedeo Della Valle 26 punktiga. Vene piirdus eilses kohtumisest vaid kahe silmaga. Õige pea Ühisliigas Kalev/Cramoga madistama asuva Saratovi resultatiivseim oli Coty Clarke 20 punktiga. 

Turniiril teenis kolmanda koha Mikk Jurkatamme koduklubi Bologna Virtus, kes alistas Pesaro Victoria 86:77. Eestlane punktiarvet avada ei suutnud. 

Päev varem kohtusid Bologna ja Reggiana omavahel ning seal jäi napilt 72:69 Vene koduklubi. Eesti koondislase arvele kogunes seal kohtumises seitse silma, Jurkatamm jäi taas nullile.