Kregor Zirk. Foto: LAURA OKS
Ujumine
11. september 2017, 15:26

Eesti üks paremaid ujujaid Zirk hakkab treenima koos maailma tippudega

Kregor Zirgi ujumiskarjäär jätkub 2017-2018 hooajal rahvusvahelises ujumisklubis Energy Standard. Tegemist on rahvusvahelise profiklubiga, mille treeningbaas asub hetkel Türgis, Belekis, Gloria Sports Arenal.

Klubi peatreeneriks on nimekas James Gibson, kelle saavutuste hulka kuulub 50 m rinnuliujumise maailmameistritiitel 2003. aastal. Klubis on kolm treeninggruppi – sprint, keskmaa ja pikemad distantsid. Kregor loodab leida hea kombinatsiooni kahe esimese vahel.

Treenerite hulgas on ka Andrea Di Nino, kes on juhendanud äsja tippspordist loobunud Pjotr Degtjarjovi.

"Energy Standardi puhul meeldib mulle eelkõige treenerite analüüsioskus. Nad toetuvad õigetele teoreetilistele alustele ning mõtlevad analüütiliselt," räägib treener Kaja Haljaste, kelle sõnul on see hetkel parim valik.

Energy Standardis treenivad mitmed ujumismaailma tipptegijad nagu näiteks Ben Proud, Evgeny Rylov, Mykhailo Romanchuk, Cameron van der Burgh, Chad Le Clos jpt. Viimane nendest võitis näiteks Rio Olümpial kaks hõbemedalit – nii 100 m liblikujumises kui ka 200 m vabaltujumises.

Kuigi Kregori eelmine hooaeg venis pikale ja täna on käsil veel puhkeperiood, siis juba 16. septembril sõidab ta Türki treenima. Algab ettevalmistus 13.-17. detsembrini toimuva Euroopa lühiraja meistrivõistluste jaoks.

Gloria Sports Arenal on suurepärased võimalused tipptasemel treenimiseks – seal on nii 50 meetrine sisebassein kui ka 50 ning 25 meetrised välibasseinid, lisaks korralik jõusaal,  kõik taastusprotseduurideks vajalik ja palju muud.