Vaatamata kurva tooniga lõppenud juubelimängule on Thomas Müller oma otsusega rahul. Foto: KAI PFAFFENBACH
Jalgpall
11. september 2017, 16:49

Maailmameister Müller tunnistas, et kaalus paar suve tagasi Bayernist lahkumist (1)

Nädalavahetusel Saksamaa suurklubi eest oma 400. kohtumist pidanud Müller tunnistas ajakirjale Kicker antud intervjuus, et kaalus paar suve tagasi Bundesliiga valitsejast lahkumist. 

"Kaks aastat tagasi, kui need jutud tõsisemalt ringlesid, kaalusin tõepoolest siit lahkumist," sõnas mees usutluses. "Minu õnneks asus Bayern mind aga koheselt toetama. Ma ei jõudnud isegi pakkumistesse süvenema hakata, kui mulle siit juba öelda, et olen ründefaasis nende jaoks väga oluline lüli ning nad loodavad minu peale väga."

Väidetavalt tegi tollal Louis van Gaali tüüritud Manchesteri United mehe eest kahe aasta eest 100 miljoni euro suuruse pakkumise, mille Saksa suurklubi jalamaid tagasi lükkas. "Tõepoolest, selline faks meile küll saadeti, kuid Mülleri müümine ei tulnud meil kordagi kõne alla," sõnas Bundesliiga valitseva meistri finantsdirektor Jan-Christian Dreesen. 

Kui vahetult pärast laual olnud hiigelpakkumisi näitas Müller head minekut, kõmmutades 2015-16 aastal kokku 32 väravat, siis mullu vaevles mees vahepeal isegi 999 minuti pikkuse väravapõua käes ning kevadeks oli sakslase saldoks vaid üheksa tabamust kõikide sarjade peale. 

Tänavu veel kuival olev ründetuus on Müncheni vutigigandi ridades kokku väljakul käinud nüüd 400. kohtumises. 27aastaselt oma kümnendat hooaega Bayernis alustanud Müller on selle ajaga väravavõrke sahistanud 161 korral ning rõõmustanud meeskonnakaaslasi 133 väravasööduga. 

Saksa suurklubi särgis tõstis mees 2012. aastal peakohale Meistrite liiga karika. Lisaks on sakslase auhinnakapis kuus Bundesliiga võitjamedalit ning kolm karikasarja kulda. 

Mehe juubelimäng lõppes nädalavahetuselt aga paraku nukralt. Võõral väljakul mänginud Bayern pidi tunnistama Hoffenheimi 0:2 paremust. Mullu vaid kahel korral kaotusekibedust tundma pidenud suurklubi hoiab pärast kolmandat mängudevooru kuue punktiga kinni kuuendast kohast. Juba homme ootab neid eest Meistrite liiga kohtumine Anderlechtiga.