Estadio BBVA Bancomer.Foto: Twitter @ThatDamnYank
Jalgpall
12. september 2017, 16:20

GALERII | Staadionid, mille nägemisel suu lihtsalt vajub lahti

Eelmise aasta lõpul oli Eesti spordiregistri andmebaasi kantud 621 jalgpalliväljakut. Kui juba ainuüksi pisikesel Maarjamaal neid nõndavõrd palju leidub, võib vaid ette kujutada, mis see arv Euroopas või maailmas on. Seda arvu täna taga ajama ei hakka. Praegu toome teieni hoopis staadionid, mida tasuks külastada, sest sealt avanev vaade on lihtsalt lummav. 

1. Estadio BBVA Bancomer, Monterrey, Mehhiko

Monterrey meeskonna kodustaadion valmis alles kaks aastat tagasi klubi 70. juubeliks ning nagu piltideltki näha, projekteerimise käigus eelarvega ei koonerdatud. Muidugi, kruntide puudumisel ehitati staadion hoopis Guadalupesse, mis oleks sama, et Tallinna klubi peaks oma mänge Viimsis. Peaaegu sama koht!

😍 majestic 🏟#stadiumlife #estadiobbvabancomer #rayados

A post shared by Aida Malpica (@aidamalpica) on

2. HPCA Stadium, Dharamsala, India

Täpselt sealsamas asub ka dalai laama elukoht. Tuleb välja, et Himaalaja Pradeshi kriketimeeskonna koduväljakul on päris hea aura. 

Loved this #HPCAStadium #HPCA #HimachalPradesh #iPhonePhotography #iPhonePhoto

A post shared by Karandeep Walia ੴ (@karandeepwalia) on

3. Estadi Comunal D'Andorra La Vella, Andorra

Staadion, mis kuni 2014. aastani võõrustas ka Andorra jalgpallikoondise mänge. Ilmselt on nii mõnelgi Eesti koondislasel fotoalbumis pilt lummavast staadionist. Pürenee mägedes paikneva staadioni mahutavus on 1300. 

4. Stadion Gospin Dolac, Horvaatia

1970ndatel sealsesse orgu ehitatud staadion mahutab 4000 pealtvaatajat. Tribüünidest parem vaade avaneb kaljuserval istudes - omal vastutusel muidugi. 

Moj lipi grade na gori 🌍🔐#imotski #croatia #gospindolac #stadion

A post shared by 🌸 IMOTSKI 🌸 (@__imocki__) on

5. The Floating Stadium, Singapur

Aasia riikidel on alati liiga palju raha käepärast olnud. Liiga paju krõbisevat ja suur hunnik hullumeelseid ideid. Selle ristandit me nüüd näemegi. 

6. Hasteinsvollur, Island

Peamiselt kasutab saareriigi staadionit Íþróttabandalag Vestmannaeyja nimeline vutisats. Õnneks võib neid lihtsustatult IBV'ks kutsuda. 114aastase ajalooga klubi on kodumurul kolmel korral ka riigi meistritiitlit tähistanud. 

Nå må Island snart slutte å kødde.

A post shared by Anders Bergh (@bandersdverg) on