Kes veel mäletab,kuidas Edgari ajal olid laod vöid täis,aga tema keelas myyki panna.Ka nyyd keskid vöimul ja jälle vöi jama.Uuel aastal aga hakkavad alles hinnad töusma,nii,et ahmijad koguge köike vöi valige majandusinimesed,kes oskavad majandada ja pole karta mingeid puudusi.See valitsus on raisanud juba kogu riigi tagavara rahad ja nyyd hakkavad rahvast lollitama
igasugused paanikad tekivad? Nüüd siis võipaanika? Nagu Eestist välja lähed, ükskõik, kuhu poole, pole mingit paanikat. Kõik ilusti õigete hindadega olemas. Ei karda keegi ka kaardi häkkimist. No ei ole Eestis majundusmehi, ei ole! Ega vist tule niipeagi.
see on mingi jamajutt. käisin hommikul poes, võid oli seal mitut sorti. mittemingit defitsiiti tegelikult ei ole. kes ja miks levitab sellist paanikat?
Et häid ahjukartuleid küpsetada, tõin hommikul "S-Marketist" paki võid. Miks ma nii rahulik olen? Sest pole 12 a. Eesti lollustega kaasa jooksnud. Üks käseb, teine määgib. Mis elu see on?
Sellele vennale,kes võipaanika välja mõtles,tuleks orden anda!Kõik laod olid ilmselt hapuks minevat võid täis,kui geenius(ed) võtsid nõuks hoopis hinda tõsta ja ajakirjanikele jama ajada,ning mis juhtus-penskarid ja paanitsejad tegid kõikjal puhta vuugi!Kes ei usu,vaadaku oma kokkuostetud võilaarilt säilivusaega....edu!
Kui vaja, siis mõeldakse ei tea mida välja. Kui lõppes esimene maailmasõda ning sõjamajandus tsiviiltoodangule üle viidi, jäi nii mõndagi üleliigset tooret ja poolfabrikaati järgi, mida enam kuhugi panna polnud. Muu hulgas ka üle 20 tuhande tonni fluoori. Mida sellega nüüd teha, kas kallis kraam lihtsalt minema visata? Ja siis mingi teadlane mõtles välja, just nagu tegevat fluoor hambad kenasti valgeks, tugevdavat hambavaata j.n.e.. Ning kogu fluoor müüdigi hambapastafirmadele. Kuigi selle kasulikud ja hambasõbralikud omadused on seniajani tõendamata ning küsimärgi all.
Ei saagi Soomega samad olla.13. september 2017, 15:34
Sest Soome S-keti omanik tahab vähemalt 51% kasumist Eestist maksuvabalt kätte saada. Eesti omadel ei jäägi muud üle kui tõstavad hinda ja langetavad palkasid. Kuidas muidu eestlasest pealik Soome pomoga võrdset palka saaks?
Võin kinnitada, et teisipäeval, 12. septembril ei olnud võimalik osta Sikupilli Prismast ühtki pakki võid, sest letil olid ainult margariinid ehk tahkestatud taimerasv. Võimalik, et meedia poolt üles pekstud paanikast kantud ja piisava vaba ajaga isikud ostsid suurpoe letid lagedaks juba varahommikul. Ei tea. See kõik teeb mulle tegelikult pisut nalja, sest olukord on nii absurdne. Aeg ajalt meenutan enesele, et tegu on endiselt 21. sajandisse jõudnud iseseisva Eesti riigiga (koos kogu liberaalse majanduspoliitika jms supi+kompotiga), kuigi näib et kohe-kohe läheb Savisaare Edgar nõukaaegseid laouksi rahva jaoks lahti murdma
Tekkinud absurdivõitu olukord näitab, kuivõrd suured tuulelipud on suur hulk meie tarbijaid. Tarvitseb vaid mõnel "teadlasel" midagi väita, ning kohe tormavad nad või asemel margariini sööma. Või rasvavaba piimalurri jooma. Ja kui tuul veidi pöördub, tormavad nad täiesti mõtlemis. ning kriitikavabalt taas täiesti uut moodi toituma. Omal nagu pead õlgade kohal polekski. Räägitagu mis tahes. Mina olen maal elades toitunud ikka täispiimast. linlasena aga vähemalt 2,5% piimast, keefirist. võist, kanamunadest, lihast j.n.e. Ja kolesterool on igat korras. Vaat et miinimumilähedane. igasugu "eksperdid " ja "nõustajad" on soovitanud ei tea mida. Näiteks võiks tuua putukatõrjet DDT-ga. Näiteks 1945.a. pritsiti DDTga üle ka Saksamaa laagritest vabastatavad vangid. Vastava seadmega pritsiti seda naistele ka seelikusabade alla, intiimpiirkondadele. See on üks drastilisemaid näiteid. Aga näiteid võiks veelgi tuua, arvukalt. Kas või orgaaniliste väetiste asendamise mineraalväetiste ningtõrjevahenditega.
Kus poodides ajakirjanikud nii odavat võid nägid? Käisin eile Tallinnas Sõle tänava Rimis ja 200 grammine Tere võipakk maksis seal 2.15. See teeb kilo hinnaks 10.75!
kõiki piimatooteid tehakse pulbrist(pulber säilib) ja sellepärast on lihtne defitsiiti tekitada. defitsiidi abil saab jälle hinna üles suruda. suurema kasumi panevad tasku töötlejad.
On juba liikumas kuulujutte , et meie omasooiharad kasutavad nüüd võid libestina. Kuna omasooiharus on sotsialldemokraatide promo tulemusena in, siis siit ka probleem. Samuti on karta peadset porgandite ja küünalde muutumist dehvitsiidiks.
Nojah, Soomes ju kilo võid 4.45 Huvitav, kuidas see seal nii odav on? Või peaks hoopis küsima, et miks või meil kogu aeg nii kallis on? 4.45 pole või meil mitte kunagi maksnud, alati on kallim olnud. Haige riik meil.
Eestlaste lehmakarjad hävitet nn.ullulehmatõvega.Nüüd tulevad härrad Taanist-Rootsist 2x kallima võiga meid uputama.Huvitav,et ainult odava või riikides oli hullulehmatõbi?
Kui palju seda võid üks keskmine pere siis tarbib, et selle hinnatõus kohe paanikat ja hüsteeriat tekitab? Meil on kolmeliikmeline täiesti tavaliste toutumisharjumustega pere: hommikul võileib, mõne toidu praadimiseks võid ja saia/koogi taigna sisse võid ja ühest pakist jagub paariks nädalaks kuni kuuks.
No tervet pakki võid ei ole ma küll veel ühegi taigna sisse pannud...ja ega ma tihedamini küpsetagi (kooki/saia) kui korra-paar kuus. Sellest ka lause: ...ja ühest pakist jagub paariks nädalaks kuni kuuks. Ja tegelikult enamus küpsetistes ma kasutan isegi mitte võid vaid margariini või õli, olenevalt vajadusest. Aga see eelnev pole ju tegelikult üldse oluline, sest vahet ei ole, kus ja kuidas ma võid kasutan, lihtsalt mulle on kuidagi arusaamatuks kogu see või-hüsteeria jäänud.
Ma leiva ja saia peale küll kunagi võid ei pane, margariin on mul hoopis välistatud keemiline ollus, aga muretaigna sisse ikka raudselt läheb pakk võid. Paanikat ei ole, aga ikka vihaseks teeb küll, kui poodi minnes praegu, 21. sajand ja uhke euroliit, vahib võipakkide kohal vastu tühjus.
ikka jõuab osta, ega seda siis lusikaga sööda. Mind häirib viimastel päevadel hoopis see, et isegi üle keskea inimesed ei tea, kuidas ja millest võid tehakse ja et lisaks võile saadakse tegemisel võipiima ehk petti, mitte mingit sodi, mis minema visata. Teles mitmes saates seda nüüd kokku raputatud või mikserdatud, Postimehes oli video. Kui õpetada, siis palun tehke lõpuni, ärge solkige toitu, valus ja piinlik on vaadata. Või tuleb külma veega korralikult puhtaks pesta puulusikaga segades või mikseriga kõige aeglasemal käigul, mitte kätega nagu ajakirjanik Postimehe videos tegi, ega see sokipesu ei ole. Selliste õpetuste järgi jäävadki ullikesed purgist petisegust võid õngitsema ja kiitma, et küll on ikka hea.
Tagajärjel hüsteeriasse sattunuid siin palju. Mõtettu hala, võid pole ja korvitäite viisi ostetakse. Kunstlikult tehtud ja see ammu ära proovitud et töötab.
Olen nõus, et kunstlikult tekitatud, aga mismõttes hüsteeria? Minul on alati külmkapis 2-3 pakki võid tagavaraks, nüüd juba mõnda aega heal juhul 1 pakk. Esiteks - hind on nii jaburaks läinud, et lihtsalt ei osta enam nii palju korraga, kui varem. Mis pöörab pea peale teooria, et ostetakse korvitäite viisi. Teiseks - letid on ju tühjad, mida sa sealt ostad!!!
Nii nagu selle võikriisi, nii ka teoreetilise IDkaardi jama põhjustajateks on auahned ja vastutustundetud ajakirjanikud. Kas see on nende enese "tarkus" või on nad saanud kuskilt vastavad "direktiivid", aga traagerlniidid on selgelt näha! Asjatundjad annavad iga päev intervjuusid, milles selgitavad põhjusi, aga nn ajakirjanikud võtavad mõne tunni pärast sõna eirates täielikult asjatundjate juttu ja keedavad endale (või täpsemalt: loo tellijatele() sobiva supi kokku.
Mitte lehm ei lahjenda piima13. september 2017, 10:29
Igaüks saab aru, mida tähendab, et piimarasva sisaldus oleneb laudast ja on keskmiselt 3,8 ringis. Lehmapiim ei ole alla 4%, tavaliselt on see 4,2%, Eesti Piimaliidu andmetel 4-5%. Niisiis, laudad lahjendavad piima. Kus on kontrollid? Lüpske laudas 10 lehma ja mõõtke rasv. Kui laut on esitanud valeandmed, lõpetage selliste toetused. Ühelehmapidajad suruti turult välja, mistõttu hääbusid majapidamised, nüüd joodetakse rahvale lõssi.
Need kaubanduspätid võivad lorada mida iganes, peale ahnuse pole seal taga mitte midagi. Ei osta siit eestist peale lwiva ja saia poest mitte midagi. Igasugu " kruvid " ja " söögid " saab lätist odavamalt.
modereerime siis teeme uuesti - ega see Eesti on nii väike riik , et siin tuleb enne kõik avalikuks kui see suureline mu tu kas jõuab valetamise pealt suu kinni panna
kui inimesel puudub isamaalisus ja südames valitseb vaid suur ahnus mis lubab kaaskodaniku käest koorida võipaki eest 10 euri nagu eetris lubas siis pole ime, et ta suuri sõnu tehes veel volikokku kandideerib
puhtast toorainest tehtut ei saa tänapäeval enam ühestki piimakombinaadist. kõik koored, võid, jogurtid, keefirid segatakse kokku pulbrist, sest pulbrit annab kauem säilitada. te üldse ei teagi, mis maitse on võil, mis on tehtud värskelt lüpstud piimast. mina tean, sest olen ise teinud.
vala koor 3 liitrisesse purki ja loksuta, mitte kiiresti,läheb vahtu,kuni valmis või ja siis pese külma veega puu lusikaga kuni vesi selgeon,koor peab olema sul toa soe ja vesi millega pesed külm ,külmikust võetud koor ei lähe lihtsalt jäta tuppa lauale paariks kolmeks tunniks siis hakka tegutsema ja mitte kohvi koor ikka vahu koor st.kõrgem protsent
12:49:17, või tegemine on väga lihtne: vahu- vôi hapukoor tuleb võiks loksutada vôi mikserdada. Praegu on probleem selles, et pole värskeltlüpstud koort enam. Aga isegi poekoorest tehtud tuleb värskema maitsega(vôi on ikka laos seisnud). Hinnavahet ei ole.
Egas terveks eluks võid valmis osta saa.Lepid uue hinnaga ja ikka ostad edasi kui vaja.Või sügavkülma valmis osta ja hiljem üles sulatatud võid süüa.Pole sõnu.
Ehe näide kuidas meedia abil rahvas mõistuse kaotab. Euroopal on ees hoopis hullemad ajad kui võikriis. Mulle meenub ihasugused hobuseliha paanikad ja mingid itaalia mürgised kurgid mis lõpuks olid täiesri korralikud. Hävitati neid kui zombisi. Mõelge inimesed enne. Vaadake fakte ja jõudke ise lihtsale järeldusele. Meedia kärast moonutatuna ikka läbi ei löö
Mingisugust kriisi ei oleks ega tuleks kui ajakirjandus ei hakkaks paanikat tekitama ja kõlakaid võimendama, praegune jant on puhtalt ja ainult ajakirjanduse süü. Ja napakad inimesed muidugi usuvad kõike ja jooksevad poodi võid ostma, no muidugi saab siis või otsa ju...
Kes veel mäletab,kuidas Edgari ajal olid laod vöid täis,aga tema keelas myyki panna.Ka nyyd keskid vöimul ja jälle vöi jama.Uuel aastal aga hakkavad alles hinnad töusma,nii,et ahmijad koguge köike vöi valige majandusinimesed,kes oskavad majandada ja pole karta mingeid puudusi.See valitsus on raisanud juba kogu riigi tagavara rahad ja nyyd hakkavad rahvast lollitama
ei söögi võid ja pole ka mingit muret ,ainuke asi et Eestis pole ei majandusmehi ega põllumajandus mehi õigeid -mõlemad ministrid on jällegi ebakompetentsed
Eesti maj.spetside juhmus. Eestile on kombeks, et investorid toovad õnne majja. Tegelikult viivad kõik investorid kasumist vähemalt 51% maksuvabalt välja. Nii ka Leedus, meie tooret töötlevad firmad. Ja mis ehtsasse võisse puutub, siis praegusest 3,5%. rasvasisaldusega piimast (koorest) õiget võid ei saagi.
eestlane on ajast aega teist eestlast täiega kottinud. Egas ilmaasjata Vanal Liivimaal mõisahära ise ei viitsinudki laupäeva õhtul patuseid mõisatallis nüpeldada. Seda tegid ikka omad eesti orjakesed ja et härrale meelepärane olla nuhtlesid kohe südamest.
juurde suratakse, siis on normaalne. kui võile, siis on paanika. võid läheb mul nädalas max. 200 grammi, aga viina läheb ämber. kes siin paanikas peaks olema?
mina olen söönud seda nö. head võid viimased 10 a. Pean isegi enda margi jaoks kindlas poes käima sest kõigis kettides ei ole. Aga poes on margariinid ja võid lettidel , mida mina ei julgeks soovitada, kui tervis kallis. Piimasaadused olid alles hiljuti ületootmises ja hinnad langesid. Nüüd räägitakse meile vastupidist. Ma arvan , et meedia kollitab tarbijat ! Tegelikult peaks inimestele rääkima , et millist kräppi ei tuleks süüa. Aga siis lähevad kräpivabrikud hingusele . Las lähevad. Kuid meedia ja reklaam tuleks seebiks teha !
Kusjuures eile ostes oli tere 200 gr või alakaalus, iseteeninduskassa hakkas streikima. Tulemus 190 gr. Võipakk ostmata ei jäänud- olen seda eluaeg söönud ja ka küpsetised alati võiga teinud, kuid ahnus on ikka väga suur.
Kas keegi pole mõilnd, et ehk on oopis võimääret üleliia palju ladude sees. Pööbel aitakse ulluks, kukuvad äkitselt ostma või nii. Kasud sees, mis muu.
Ja siinsed vanakoolid lähevad selle Hullusega alati kaasa,Suht savi on teda või ei ole võid küll mingi päev ikka saab.Aga lolliks minna et saab otsa?? Pensakrid tekitavad meile selle paanikaga mõtetu hinna tõusu ja siis lalisevad et kallis OM.
Tore, et lõpuks on laari alustatud põllumajanduse hävitamine lõppemas ja piimatööstus saab hakata arenema. Sotsid ja EKRE lubavad, keskerakond teeb ära!
Kudamoodi sul see pôllumajandus12. september 2017, 21:48
hävitatud on, kui piima on nii palju, et Eestis ei jôuta seda åmbertöödelda, vaid müüakse toorpiima näol Leetu. Kas sulle lôi samamoodi bureshini haigus pähe?
aga asja sai. Mina kirjutasin ka sellel teemal et lüpstakse koguseid aga mitte korraliku rasvasisaldusega piima, siis minu arvamus lendas arvatavasti prügikasti. Nüüd kirjutavad juba sellest ise.
ka "kõlblik kuni" määrab mõndagi, vaatamata sügavkülmutamise võimalustele. Eks neid kriise ole ennegi olnud - suhkur, tatar jne Protsess on mõnda aega kestnud. Tagasi kasvõi osalise naturaalmajanduse juurde, digiajastul. Elus asi ja elus toit ongi parim - aeg aru saada. Julgust töötegijaid tunnustada, rapitud on igal moel, kaua.
KOMMENTAARID (117)