Sloveenia liidrid: Anthony Randolph (vasakult), Klemen Prepelic, Goran Dragic ja Luka Doncic.Foto: AP / Scanpix
Korvpall
12. september 2017, 23:35

Maagilised Doncic ja Dragic vedasid Sloveenia poolfinaali (3)

Korvpalli EMil peeti veerandfinaalis mäng, mis kaunistanuks ka mõnda võistluse hilisemat faasi: Sloveenia alistas Läti 103:97 ja jätkab, meie lõunanaabrid peavad aga pakkima kohvrid.

Mäng oli Emi seni haaravaim, kulgedes suurte tõusude-mõõnadega. Sloveenia spurtis avaveerandi lõpu eel ette 30:15, kuid esimese poolaja lõpuks oli ees juba Läti 55:51. Kolmas veerand kuulus 25:11 taas sloveenidele, kuid eelviimasel minutil jõudis Läti peaaegu järele (92:93). Meie lõunanaabrid pidurdasid vastase rünnaku ja võinuks ka ette minna, kuid Kristaps Porzingis viskas liiga vara peale, sooritas liiga raske kolmese, mis ei tabanud, ning Sloveenia ei andnud enam ohje käest.

Võitjaist hiilgas ettearvatult tagapaar Goran Dragic-Luka Doncic. Kogenud Dragic alustas hiilagavalt ja kogus esimese veerandiga 13 punkti. Lõpus mitu suurt korvi visanud 18-aastane Doncic kogus aga lõpuks resultatiivseimana 27 punkti, lisaks noppis ta 9 lauapalli. Dragic lisas 26 punkti, 6 lauapalli ja 8 korvisöötu, oma kõik 12 vabaviset tabanud Klemen Prepelic 17 ning kodustatud mees Anthony Randolph 16 punkti. Tsenter Gasper Vidmar tõi 9 punkti ja pani 4 tähtsat kulpi.

Porzingis kerkis lõpuks 34 punktiga üleplatsimeheks, kuid nagu öeldud, ei võtnud tähtsaimal hetkel vastu parimat otsust. Davis Bertans toetas teda 23, Davis Bertans 12 ja Rolands Šmits 10 punktiga.

Sloveenia kohtub neljapäeval kell 21.30 algavas poolfinaalis Hispaaniaga. Homsetes veerandfinaalides on vastamisi Kreeka - Venemaa ja Serbia - Itaalia.