Lionel Messi.Foto: Francisco Seco
Jalgpall
13. september 2017, 09:41

STATISTIKAPOMM | Maagiline Messi ning hunnik teismelisi vutisensatsioone (1)

Eile sai oma avalöögi Euroopa klubijalgpalli tähtsaim sari - Meistrite liiga. Peale lihtsate viigi- ja võidupunktide on mängus ka kohad ajaloo- ja rekorditeraamatutes, millele Õhtuleht nüüd lähemalt pilgu peale viskab. 

59 väravat on nüüd FC Barcelona superstaar löönud Meistrite liiga alagrupifaasis. Eile Juventust kahe väravaga kostitanud argentiinlasest enamaks pole keegi teine suuteline olnud. Cristiano Ronaldo on lähima rivaalina 51 kolli juures. 

22 korda alustas eile Barcelona oma teed klubivuti tähtsaima karika suunas. Täna liituvad Kataloonia suurklubiga Madridi Real ning Porto, kes samamoodi järjepidevalt Meistrite liigas esindatud on olnud. Suurim võimalik arv oleks 26. Samas, ainuüksi Iker Casillas jõuab täna samamoodi 19 peale.  

1 korda sai kuningliku võistuse alagrupifaasis palli veeretada Qarabag, täna liitub debütantidega RB Leipzig, kes viib erinevate meeskondade koguarvu 137ni. 

28 väravat löödi eile kaheksa mänguga. See tähendas, et staadionidel sahises võrk iga 23. minuti tagant. 

29 korral pidid Anderlechti fännid hinge kinni hoidma, kui Bayern nende värava suunas löögi teele saatis. Just nii mitu korda suutis Saksamaa meeskond juba 11. minutil vähemusse jäänud Anderlechti vastu peale uhada. 

5 aastat pidid väravavahid ootama kuninglikus sarjas seda, et keegi nende ametivendadest taaskord väravasöödu kirja saaks. Eile suutis Chelsea ridades seda Thibaut Courtois.

100 erinevat itaallast on nüüd Meistrite liigas värava löönud (v.a. omaväravad). Davide Zappacosta sai selle au endale. 

4 inglise vutisensatsiooni on nüüd löönud Meistrite liigas värava olles veel oma teismeliseeas. Marcus Rashford liitus selliste meestega nagu David Beckham, Wayne Rooney ja Phil Jones. 

*** Marcus Rashford on debüütide mees. Mees on löönud värava nii Meistrite liiga, Euroopa liiga, Premier League'i, Inglismaa liigakarika ning ka oma koondise avamängus. 

1. - Kylian Mbappe on esimene jalgpallur, kes samamoodi oma teismeliseeas on Meistrite liigas suutnud resultatiivne olla kahe erineva klubi eest, Monaco ja PSG.