Järgmine peatus | Õhtulehe raadio

JÄRGMINE PEATUS | Mis teeb Rootsi heaoluriigiks, kuidas sinna tööle minna ja suhtumine pagulastesse (20)

LISA KOMMENTAAR

tere16. september 2017, 09:20
Ütles: Ekrelik suhtumine tekitavat hirmu. Et miks me piirame mõttetult iseennast- kui me ei taha eestisse teistsuguseid inimesi. // Kuidas see siis nüüd on piiramine kui säilitame elamisväärse mittekuritegeliku keskkonna järeltulevatele põlvedele. Mis siin mõtetut on? Ise räägib, et sotsiaalsüsteem enam ei võimalda sellist äraelamsit nagu varem, sest abisaajate hulk on märkimisväärselt kasvanud.
14. september 2017, 07:45
eks ikka hea on seal kus meid ei ole
!!!13. september 2017, 18:04
Rootsi OLI tõesti heaoluriik, kuid aplad ränd rohu tirtsude parved söövad selle varsti paljaks.
Töötada pole neil erilist tahtmist ega aega. Sest nad on hõivatud märksa olulisemate asjadega - päeva jooksul tuleb ju 5 korda päevas aeg maha võtta ja pikalt ja innustunult Meka poole palvetada. Igavese hinge päästmine on ajalisest maisest tööst oluliselt tähtsam.
et kellel siis nagu seal hea on.13. september 2017, 14:59
Rootsi ja heaolu riik, mis jama see on inimene kes on seitsmes riigis töötanud, ütles et sinna ta kunagi rohkem tööle ei lähe, tegu polnud muidugi lihtöölisega ega ka raketiteadlasega.
Vastus13. september 2017, 15:37
Immigrantidel on hea.
autojuht13. september 2017, 13:26
Jutt on ilus aga tolku vähe, preili Sirlega sai kolm korda kokku lepitud abi saamiseks aga no ei suuda inimene sõna pidada
Tõde13. september 2017, 12:58
Imelik, inimene on nii kaua Rootsis elanud aga ei tea et massiliselt
kasutatakse ära hüvesid. Kohe kuulda et poliitiliselt korrektne inimene. Räägime ikka reaalsusest avatult ja õieti! Mina olen Rootsis elanud 40 aastat ja ma räägin teile kuidas tegelikult on. Näiteks on tavaline et inimesed on esmaspäeviti haiged aga teisipäeval juba täiesti terved ja samuti kasutatakse ära haige lapse hüvesid kuna tase on kõrgem kui enda haiguseraha. Arstitõendit ei ole vaja esimene nädal jag naiivses Rootsis põhineb süsteem aususel ja sellepärast on ärakasutamist massiliselt ja see maksab miljardeid.
Rootslased EI OLE konservatiivsed vaid liberaalsed. Seda näeb igal pool ühiskonnas. Rootsi ühiskond on sotsialismist läbi imbunud ja majoriteet inimesi on vasakpoolsed liberaalid. Näiteks praegu Rootsis ei olegi ühtegi parempoolset konservatiivset parteid.
Migrantide teema jälle vale. Immigrantide seas on kriminaalne element ülerepresenteeritud. Pole vahet kaua Rootsis olnud. Eriti araablaste ja aafriklaste hulgas.
Haha kultuuridevahelised konfliktid, pateetiline kirjeldus. Eurooppas on Euroopa kultuur ja Rootsi ei oska migrantidega tegeleda. Imelik mõtteviis et migrante pole vaja provotseerida?!?
Asi pole statistikas vaid vägistamiste arv on viimaste aastatega üles läinud.
Rootslased hindavad üle oma maad. Haiglaravi süsteem ei toimi, arste ei saa kätte, alati pead enne jätma teate telefoni peale ja kui helistavad tagasi on number alati salastatud. Emergency osakonnas haiglas on inimesed koridorides massiliselt ja vägs haiged inimesed võivad oodata 5-10 tundi. Operatsiionidel on väga pikad järjekorrad, 3 kuud pole mingi haruldus. 5 kuud järjekord et saada spetsialisti juurde pole haruldus. Kool on rahvusvahelises võrdluses väga madala kvaliteediga, Eesti kool on üks maailma parimaid.
Rootslased ei ole kunagi tahtnud et migrandid Rootsi tavasid omaks võtaks, keeleõpet isegi ei nõuta ja on tavaline et inimesed elavad hüvedel väga vähese keele oskusega 10 aastat. Rootsi ei nõua ja migrandid ei õpi keelt ja ei aktsepteeri Rootsi norme vaid impordivad enda norme.
Rootsi surub enda kulturi maha ja ülistab väljastpoolt tulevat , eriti vähearenenud riikidest. Praegu panti näiteks kesklinna üles Rootsi lipp mille varras on painutatud allapoole konksuna ...
Rootsi avatus seisneb selles et illegaalid käivad tänavatel ringi ilma et politsei midagi teeks.
Eestil pole küll midagi Rootsilt õppida, Eestil on õppida tarkadelt riikidelt kellel on tulevikku, näiteks USA.
Ronald McDonald13. september 2017, 18:01
No USAlt pole küll mõtet midagi õppima hakata, eriti praeguse presidendivaliku juures! Väikesel eestlasel on alati olnud see jänkidekultus, kuigi endal paljud asjad kodus palju paremas korras.
On küll13. september 2017, 18:11
Trump on parim president USAle. Võtke õppust kogu maailm kuidas oma rahvast prioriteerida!
13. september 2017, 12:43
Sisu ei vastanud kommenteerimise reeglitele
Nojah13. september 2017, 16:00
Milliste naistega keegi suhtleb.
seitsmenda päeva adventist13. september 2017, 12:17
Tolerantsed ehk sallijad on põlisrahva suhtes rassistid.
seitsmenda päeva adventist13. september 2017, 12:16
ha ha,kõik juba teavad et Rootsi on ammu juba muslimpagulaste pärast elamiskõlbmatu maa ja nii ongi.
Tegelikult 13. september 2017, 12:15
on Rootsi Aafrika kõige rikkam riik.
Profet13. september 2017, 12:05
Saatekülalise jutus, eriti seal, kus algas migranditeema, on palju segadust ja vastuolulisi (üksteist välistavaid) seisukohti, palju ettevaatlikke sõnadeotsimisi jms..
Sellest nähtub, et Rootsi ühiskond ongi segaduses sellest, mis seal on migratsioonilaine tõttu tekkinud.
Seda segadust ja hüplemist ei suuda varjata isegi saatekülaline, kes on ilmselgelt globalistliku ja vasakpopulistliku maailmavaate kandja.
nojah13. september 2017, 20:06
ta vaeseke ei saagi ju migrantidest midagi muud rääkida. muidu on rassist, fasist ja ei tea kes veel. tööst ilma ja vasti tänaval. ega selliste asjadega seal nalja ei tehta
siim13. september 2017, 11:48
Ütle siis veel,et meedia ei ole propagandamasin....
Urrr13. september 2017, 11:04
Niipea kui nad tööl käivad pole häda midagi. Aga kui hakkavad siiajõudes kohe raha ja maja nõudma ning peavad ennast kohalikest paremaks - on kohe käsi rusikas ja annaks tohlaka. Samamoodi need tolerandid ja pagulasabid - levitavad valesid, sõimavad kohalikke inimesi rassistideks - peaasi, et neile raha tuleks...
ilmselt OLI13. september 2017, 11:01
heaoluriik, nüüd on vägivalla poolest samal pulgal Mehhikoga.
Oli 13. september 2017, 11:38
Oli,oli, siis kui olid bullerby-ajad...
ausalt13. september 2017, 10:48
pagulastese suhtuks hästi kui nad tagasi sõidavad võin isegi siis kilo verivorsti kaasa anda