Foto: Heiki Laan
Inimesed
13. september 2017, 15:21

VAATA VIDEOT | Peeter Oja ja Jan Uuspõld kehastavad suuri riigipäid (18)

Hiljuti purjuspäi avarii teinud Peeter Oja muudab kurssi ja juba oktoobri lõpus näeb teda koos Jan Uuspõlluga komöödiaetenduses „TRAMP ja PUUTIN“.

Nimiosades astuvad üles Jan Uuspõld (Puutin) ja Peeter Oja (Tramp).

„Väikse Inimesena on huvitav pugeda Suure Mehe sisse ja vaadata, mis vigureid ta siis tegema hakkab,“ räägib Peeter Oja ootusärevalt.

„Väga paljud inimesed on enne magamaminekut mõelnud, mis toimub Putini või Trumpi peas. Kuidas on selline käitumine võimalik, kuidas saab inimene mõelda sääraseid mõtteid,“ imestab Jan Uuspõld. „Nüüd me teeme nende meeste pähe oma staabi ja toome teile sealt värskeid sõnumeid.“

Etenduse produtsent Mart Normeti jaoks seisneb uue etenduse põhiline intriig selles, et maailma kaks kõige tähtsamat meest kohtuvad ühes ruumis kahekesi, ilma nõunike, tõlkide, turvameeste ja teiste abilisteta. „Me kuuleme nende meeste tegudest ja mõtetest iga päev. Justkui elaksime nendega koos! Aga ometi ei ole me neid näinud inimestena. Nüüd on see võimalus!” kirjeldab Normet.

„Päris kahekesi meie tegelased siiski ei jää”, kergitab saladuseloori lavastaja ja dramaturg Diana Leesalu. „Üllatusi juhtub ka kõige suuremate ja kindlamate meeste elus.”