Cristiano Ronaldo (vasakul) ja Raphael Varane koduklubi Madridi Reali mängijaid hinnatakse kõrgelt.Foto: REUTERS / Scanpix
Jalkastuudio
13. september 2017, 18:27

TOP 5: Mis vutiklubide koosseisud on Meistrite liigas kõige väärtuslikumad?

Teisipäeval sai avapaugu uus Meistrite liiga hooaeg. 32 klubi alustasid pikka ning ränka teekonda tuleval aastal Kiievis toimuva finaali suunas. Milliste satside koosseisud on kõige väärtuslikumad? Viiendal kohal pesitseb selles edetabelis Saksamaa hiid Müncheni Bayern, kelle koosseisu koguväärtuseks on 581,4 miljonit eurot! Kusjuures, silmas tuleb pidada, et tegemist on transfermarkt.com'i hinnangutega mängija turuväärtusele. Lõuna-Saksamaa kõige kallimaks varaks on ründaja Robert Lewandowski, kelle väärtuseks hinnatakse 80 miljonit eurot - reaalselt maksaks ta ilmselt vähemalt kaks korda rohkem.
Robert Lewandowski lõi eile Meistrite liigas Baseli vastu ühe värava. Foto: GUENTER SCHIFFMANN


Neljandalt positsioonilt leiame Manchester City, kelle mängumeeste koguhinnaks on 588,5 miljonit eurot. Priskema osa sellest moodustavad Kevin De Bruyne ning Sergio Agüero (mõlemad 65 miljonit eurot).

SEMUD: Sergio Aguero (vasakul) ja Kevin De Bruyne on väärt sama palju. Foto: Phil Noble


Kolmandal real paiknevad taas inglased - Antonio Conte juhendatava Londoni Chelsea jalgpallurid maksavad kokku 614,4 miljonit krõbisevat, neist Eden Hazard 75.  

Eden Hazard Foto: TONY O'BRIEN

Poodiumi teisel astmel särab Kataloonia suurklubi Barcelona - 706,5 miljonit eurot! Kõige priskemat rahamäge on väärt superstaar Lionel Messi, transfermarkt.com usub, et mehe jalgpallioskused teisenevad ümber 120 miljoniks euroks.

Miks nii mõtlik, Lionel? Sa oled väärt vähemalt 120 miljonit eurot! Foto: JOSEP LAGO

Esikohal seisab uhkelt viimasel kahel hooajal Meistrite liigas triumfeerinud Madridi Real 743,8 miljoni euroga. Kalleimaks meheks Cristiano Ronaldo, kes veebilehe algoritmide järgi on 100 miljoni eurone mees.

Cristiano Ronaldo alustab uut Meistrite liiga hooaega täna. Foto: STRINGER

Aga kus on suvel 222 miljoni euro eest Neymari soetanud PSG? Alles kaheksas oma 521,3 miljonit eurot väärt tiimiga. Neymari väärtust hindab internetilehekülg Ronaldo omaga võrdseks. Prantslaste ning esiviisiku vahele mahuvad veel Torino Juventus (538,6) ning Manchester United (565,75).