Bogdan Bogdanovic on Serbia kindel liider. Foto: fiba.com
Korvpall
13. september 2017, 23:19

KLAAR: Serbia meeskondlikkus murdis liialt kaugvisetel lootma jäänud Itaalia, tasuks koht nelja tugevama seas

Korvpalli EMil on selgunud kõik poolfinalistid, kui viimasena pääses nelja parema hulka Serbia, kes alistas 83:67 Itaalia. 

Kohtumist alustasid paremini kuulsa Ettore Messina hoolealused Itaaliast, kui pääseti ette 5:0 ja 7:2. Vähehaaval libises initsiatiiv aga serblastele, kes avaveerandi ikkagi 18:17 võitsid. 

Teisel neljandikul koguti veelgi kindlust ning palju kaugvisetele lootnud itaallaste kaotusseis kasvas kahekohaliseks. Poolajale pääses Serbia 10 punktilises edus, kusjuures teisel veerandajal visati 26 punkti. 

Teine poolaeg jätkus serblaste taktikepi all, kui parimal juhul kasvati edu 15 punktile. Itaalia veel päriselt ei murdunud, kuid kaheksast punktist lähemale saada ei õnnestunud. Viimase neljandiku eel oli kaotusseis jätkuvalt 11 silma. 

Viis minutit enne kohtumise lõppu jõudis Itaalia taas kaheksa punkti kaugusele, kuid ei enamat. Serbia vastas 6:2 spurdiga ja sellega oli kohtumise saatus otsustatud. 

Võitjate poolelt tõusis üleplatsimeheks meeskonna liider Bogdan Bogdanovic 22 punkti ja 4 resultatiivset sööduga. Ühtekokku viskas Serbia poolt 10 või enam punkti viis mängijat.

Itaallaste poolelt panustas Marco Bellinelli 18 silmaga. Märkimisväärne on ka tõik, et võistkondlikult visati kolmepunktiviskeid sama palju kui kaheseid - vastavalt 29/14 ja 29/8. 

Serbia kohtub nüüd poolfinaalis Kreeka alistanud Venemaaga. Teises paaris kohtuvad Hispaania ja Sloveenia. Finalistid selgitatakse neljapäeval ja reedel.