Eesti uudised

Madise tahab seaduse muutmist: need ei võimalda ohjeldada korruptsiooni omavalitsustes (18)

LISA KOMMENTAAR

14. september 2017, 14:27
Sisu ei vastanud kommenteerimise reeglitele
Peeter14. september 2017, 19:40
Kuidas sai Koonga asevallavanem seltsimees Silver Seegar ( Soontagana kolhoosi partorg ) TAGASTATAVAT MAAD 16,5 HA ? Kas VALEGA ?
Kuid kuidas14. september 2017, 10:47
jääb korruptsiooniga riigikogus? Sellest ei mainita midagi, miks alustatakse kõike valest otsast?
kõik14. september 2017, 10:06
on omad joped ja raha kuulub rahvale!
kjõigepealt14. september 2017, 10:03
tuleks alustada jõustruktuuridest
Arnold14. september 2017, 10:02
Olen nõus eelkõnelejaga . Korruptsiooni tegelik allikas on õigussüsteem ise tervikuna . Teoreetiliselt on tekkinud olukord , kus see süsteem käitub nagu terroriorganisatsioon . Vabandan sõnakasutuse pärast , aga mõte jääb samaks ... Ei saa rääkida õigusriigist kui kõik meie riigis valdavalt juriidiliselt kõrgharidust omavad isikud tulevad ühest koolist , Tartu Ülikoolist . Kogu süsteem on läbi imbunud nn. korporatsiooni vaimust , mis oma olemuselt ongi just korruptiivne . Kõikjal ja kõiges toetame OMASID . See süsteem toodab ise omale kogu aeg tööd ette . Vahet pole , kes seal osalevad . On nad prokurörid , kohtutäiturid , uurijad , notarid , advokaadid või kohtunikud . Kõik nad on omavahel seotud ja nn. Kolleegid . Tavakodanikul polegi tegelikult võimalik õiguskuulekat käituda , kui nn. Kollegid on otsustanud kellegile ära teha . Siis tekkivad imeväel olukorrad , kus hommikul kehtinud seadused ja regulatsioonid enam õhtul ei kehti ... Suur osa kohtute tegemisest on suunatud just sellistele JOKK süsteemis äratetgemistele . Tagajärg on inimesed lahkuvad siit riigist .
Nad saavad väga hästi aru , et nad ei saa selle süsteemi vastu oma ressursidega , kui RIIK neid ei kaitse " Riigist RIIGI sees " eest . Aega ja raha . Kõik pannakse sellise kodaniku vastu tööle , kes oma Põhiseadusega ettenähtud õigusi püüab realiseerida . Riigikogul pole mõtet vaeva näha seadusloomega , kui süsteem mägleva kergusega tõlgendab ja muudab seadusi oma huvidele vastavalt . Tundub , et kas nad ei suuda või ei tahagi kontrollida millise kvaliteediga seadusi täidetakse . Tahaks uskuda siiski leebemat varianti ... Tagasi keerab sellised lollid otsused ainult Euroopa Kohus . Et sinna jõuda oma vaidlustega tuleb maksta summasid suurusjärgus 100 000 ja rohkem . Kelle on täna selliseid vahendeid kulutada .... Lihtsam on minna mõnda teise riiki , kus on seadus kõigi jaoks ÜKS . See mida ma siin kirjeldan on jugeolekurisk . Pole mõtet korraldada valimisi ja teha rahvale tsirkust . Ükski valimis tulemus seda ei muuda . 99 protsenti juristidest on omal kohal edasi ka peale valimisi ... Juriidikast on saanud JURA .
isegi 15. september 2017, 08:58
olemasolevad seadused ja eriti veel mentetlusseadused ei kehti meie ppa mentelejate, uurijate ja kohtute jaoks ammu enam.
nulltolerants14. september 2017, 09:57
kõigile korruptantidele 25+5 ja kogu vara konfiskeerimine! ma olen küll poolt :DD
14. september 2017, 09:42
KAPO ON KÕIGE TAGA SEE ON PÄTTIDE ORGAN
ns 14. september 2017, 09:20
Miks selline seadus ainult KOV- de puhul, mitte aga ei kehti riigiasutustele? Miks selline vahetegemine?
Kohtuniku eluaegne ametikoht ja mõnus pension.14. september 2017, 09:08
Politseinike ja kohtunike priske pension on see, mis neid ühte kuuluma paneb ja ebaausaid ringkaitse skeeme töös hoiab. See on see kõige hullem korruptsiooni taimelava praeguses eestis. Pr. Madise, palun alustage põhjustest, mitte ärge tegelege tagajärgedega.
Marionettnukukese kontor e. advokaadibüroo14. september 2017, 09:35
Loomulikult vahetame meiegi vajadusel tooli, selleks, et õiguskaitse süsteemides seadusi rikkuvaid võimuesindajaid aidata. Käsi peseb kätt ja lihtkodanikust kannatanu hullike ise maksab käepesu kenasti kinni. Karistamatus on 101% tagatud. Kuhu sel lihtinimesel minna on, kui on viimaste aastakümnete kaasuste näitel on täpselt ette teada, et isegi kantsler pigistab sellistes asjades ALATI mõlemad silmad kinni. Mõnes põhja-eestis aset leidnud ajakeses on näidis.proovi-poomist rahvale demonstreeritud aga ääremaadel pole korruptsiooni kadumist politseinike ja õigusemõistjate seas veel lootagi. Moto . Kõigil vait olla ja edasi teenida!
................14. september 2017, 08:50
Olen tähele pannud,et ühed ja samad isikud jälle ringiga tagasi. Riigikogus tuleb kõigepealt kord majja lüüa. Kui meie president saab olla kaks vahetust,siis ka riigikogus tuleb teha muudatus,sest mõni istub seal algusest saadik ja jääb ka sinna surmani. See ei ole õige.80 aastased püüavad sinna saada.
oma tasku14. september 2017, 08:50
Ja mille pärast siis hulgi sinna volikokku ja valitsusse trügitakse?
KORRUPTSIOONIBÜROO14. september 2017, 08:45
selline tore amet on meil ka. Nemad saadavad avalduse koos tõenditega seaduste ja menetlusnormide rikkujatele endile "vastamiseks" , et need aegsasti ja hoolikalt jälgi peitma saaksid hakata. Kõige levinum on selliste juhtudel e-süsteemidest silmaga nähtavate jamade kustutamine ja dokumentide ümbertegemine.
Kala mädaneb peast14. september 2017, 08:29
KIiremas korras peate alustama omaenda otseses haldusalast lokkava korruptsiooni väljajuurimisega. Teieni on jõudnud sadu avaldusi politseis ja kohtutes toimuvast korruptsioonist. Miks neid ei menetleda isegi siis, kui kõik tõendid teile kandikul ette on serveeritud ? Seni, kuni prokuratuur valikuliselt suurkorruptantide kohta käivate avalduste ja terves õigussüsteemis lokkava korruptsioonivihjete avaldusi sordib ja oma maja menetlusnormide rikkujatele vaid pai tehakse ja neid asju maha vaikitakse, pole korruptsiooni kadumist terves riigis lootagi.
Ehh14. september 2017, 08:19
Alustaks õige ülaltpoolt otsast. Omavalitsused on väikesed vennad, nemad võtavad eeskuju ikka rollotajatest, nätsutajatest ja muust nn libaeliidist.
alustaks tema enda alluvatest, kes vist lausa varjavad õigussüteemides aset leidnud korruptsioonijuhtumeid.14. september 2017, 08:31
Vaadake need avaldused hoolikalt üle.
ätt.14. september 2017, 08:18
Alles mõned aastad uhkeldasime oma asukohaga kõrgel kohal riikide korruptsiooni edetabelis.
Nüüd järsku avastasime,et tegelikkus on hoopis teine.Korruptsioon ei ole mitte ainult omavalitsustes vaid saab alguse juba riigikogust-tuluhüvitised,katuserahad jne.Neid kasutatakse vastavate inimestele meelehea andmiseks.Ostetakse õhtusel ajal viina ja maiustusi ja minnakse vastu ööd valijatega kohtuma ?