Jürgen Klopp.Foto: PHIL NOBLE
Jalgpall
14. september 2017, 09:23

Jürgen Klopp: Liverpooli kaitsemängus on suuremad probleemid kui puuduv mängija (5)

Liverpooli vutimeeskond mängib kahe-aastase pausi järel taas Meistrite liigas, kui eilses avamängus viigistati 2:2 Sevillaga. Võistkonna suurim murekoht kaitsemäng kerkis taas esile. 

Jürgen Kloppi hoolealused jäid koduväljakul kaotusseisu juba viiendal minutil, kui keskkaitsja Dejan Lovren ei suutnud lihtsat tsenderdust klaarida.

"Sellised olukorrad juhtuvad puhtalt vähese keskendumise pealt," kommenteeris Klopp avavärava olukorda. "Alustasime mängu väga hästi ja saime initsiatiivi. Me polnud lihtsalt Sevilla esimeseks ohtlikuks rünnakuks valmis." 

Liverpoolil õnnestus õige pea seis viigistada ning teisel poolajal juhtimagi minna. Lõpu eel seadis aga Sevilla taas jalule viigi, kui taaskord üsna lihtsalt vastaste kasti pääseti. Klopp ei salga, et meeskonna kaitsemängus on probleeme.

"Kui kõik need mured saaks lahendatud ühe mängija ostmisega, siis loomulikult suunaksime raha sinna ja teeksime seda," sõnas sakslasest loots. "Aga asi pole selles.

Tähtis on leida tasakaal rünnaku ja kaitse vahel, et me ei laseks endale liiga kergeid väravaid. Peame õppima mängu domineerima, aga samas ka kaitsesse ilusti tagasi jõuda. Asi pole lihtsalt kaitsemängus, vaid meil tuleb taset tõsta igal pool väljakul." 

Kuigi viigiga Klopp lõppkokkuvõttes rahule ei jää, siis mängijatele tal suuri etteheiteid pole. "85-86 minutit kohtumisest oli mäng meie käes," ütles ta. "Saime vaid viigipunkti, kuid olen suurema osaga mängust rahul."