City24 Kinnisvarauudised

Ka esimene maja ei pea minema vaenlasele (8)

LISA KOMMENTAAR

rahu 1310. november 2019, 13:41
Korterelamu ja kaasomandis oleva elamu korral peab omanikujärelevalvet tegema pädev juriidiline isik. Vaid üksikelamu (pereelamu) korral võib seda teostada omanik ise juhul, kui ta on ehituse valdkonnas pädev. Ehitusjärelevalvet teostab aga omavalitsus. Hea variant on ka ventilatsioonisoojuspumbaga tõmmata endale sooja õhku kaasomaniku ahjuküttega elamispinnalt. Stiilinäitaja on seegi, et vent. soojuspumba läbitöödeldud õhu väljapuhe toimub nii, et see puhutakse 1. korruse välisukse ees seisjale näkku, ja kui välisuks on lahti nagu suviti ikka, siis puhub kaasomaniku korterisse...
26. jaanuar 2019, 19:46
Tallinn Rahu tn 13 elamu kolme kaasomaniku üldkasutuses olnud pööning muudeti elamu ümberehituse käigus aastatel 2007 – 2008 ühe kaasomaniku eluruumiks. Elamu muutus seega ebaseaduslikuks ehitiseks. Omanikujärelvalve teostaja oli Kersti Kurissoo (Käärma), teataja ehitustööde alustamise kohta Raivo Kurissoo. (Ehitustööde teostaja Mivo Ehitus OÜ Raplast.) Elamu muutus seega kolmekorruseliseks. Selleks puudus naabrite, teiste kaasomanike (Ilme Käärma 80 ja Linda Käärma ) ja Tallinna Linnaplaneerimise Ameti nõusolek. Nõusolek saadi ühele projektile, ehitati aga midagi muud.
26. september 2017, 20:54
Sisu ei vastanud kommenteerimise reeglitele
8. aprill 2018, 17:18
Asjaõigusseaduse kohaselt peavad kaasomanikud vastastikku käituma lugupidavalt ja teiste huvidega arvestavalt ehk lähtuma hea usu põhimõttest.
Tallinn Rahu tn 13 elamu kolme kaasomaniku üldkasutuses olnud pööning muudeti elamu ümberehituse käigus aastatel 2007 – 2008 ühe kaasomaniku ebaseaduslikuks eluruumiks - kaasomandiks.
Omanikujärelvalve teostaja oli Kersti Kurissoo (Käärma), teataja ehitustööde alustamise kohta Raivo Kurissoo. (Ehitustööde teostaja Mivo Ehitus OÜ Raplast.)
Elamu muutus seega kolmekorruseliseks.
Selleks puudus naabrite, teiste kaasomanike (Ilme Käärma 80.a. ja Linda Käärma 90.a.) ja Tallinna Linnaplaneerimise Ameti nõusolek. Nõusolek saadi ühele projektile, ehitati aga midagi muud.
Elamu kohta on kirjas maksimaalne korruste arv 2.
Ka notariaalselt kinnitatud kinnistu kasutamiskord näitab, et 2. korrus lõpeb luugiga 60 x 80 pööningule.
8. aprill 2018, 17:20
Kui ehitis ei vasta projektile ja puudub kasutusluba, siis näiteks ei saa muuta kaasomandit ka korteriomandiks, mis oleks suurem väärtus.
Projektist möödaehitamine tähendab ka seda, et kindlustusjuhtumi korral ei tarvitse kindlustuseandja sentigi maksta. Pööningu kui tuleohtliku tsooni omavoliline ümberehitamine eluruumiks toob varem või hiljem kaasa suure jama ja ettekirjutised päästeameti ja omavalitsuse poolt peale 2020. aasta 1. juunit.
Ehitisregistris ja kinnistusraamatut pidaval kohtul võivad olla täiesti valed andmed ehitise kohta, mis on teadlikult esitatud, sest see on ühele (kaas)omanikule kasulik.
Kaasomandis elamu ei ole üksikelemu (pereelamu) ja kui projekteerija projekteerib vale info põhjal, siis on osa probleeme kohe olemas. Omanikujärelevalvet peab teostama juriidiline isik.
Tänapäeval ei kontrolli ka notar reaalset olukorda kohapeal, ta ei tea mitmekordne on elamu, ja kinnitab kaasomandi kasutuskorra vale andmete põhjal.
kuule promoja14. september 2017, 13:43
Mis aja arvamisest sertifikaat loob mugavusi või arendab mõtlemist või oskab ehitada praaki tegemata? Kui palju pean sertifikaati omavate spetsalistide p-a-s-k-a ümber tegema, et te aru hakkaksite saama, et mis on tõeline väärtus.
28. oktoober 2017, 12:42
Aga mille järgi siis hinnata tuleks?