Kölni fännid Emirates Stadiumil.Foto: AP / Scanpix
Jalgpall
15. september 2017, 20:18

Sakslased kritiseerisid avalikult Arsenali, UEFA trahvib mõlemaid

Euroopa jalgpalliliit UEFA alustas eilse Euroopa liiga mängu Arsenal - FC Köln kohta distsiplinaarmenetluse, mille tulemusena saavad tõenäoliselt trahvi mõlemad klubid. Saksa klubi kritiseeris avalikult inglaste turvatööd.

UEFA süüdistab Kölni nende fännide pahas käitumises (pürotehnika kasutamine, kaklemine turvatöötajatega ja asjade väljakule pildumine), Arsenal omakorda patustas sellega, et trepid polnud võõrsilfännide sektoris piisavalt hästi läbitavad. 

Omad kivid viskas Arsenali kapsaaeda ka Kölni klubi: "Turvakontseptsioon ja kommunikatsioons olid ebaadekvaatsed ning politseijõud liiga väikesed."

Üheks probleemi allikaks oli see, et Kölni fänne rändas Londonisse umbes 20 000, kuid neile staadionil eraldatud sektor mahutas vaid 2900 inimest. Sestap hankisid paljud sakslased endale pileti kesk Arsenali fänne, mis õõnestas turvalisust.

Köln rõõmustas oma fännihordide üle, kuid kritiseeris taas Arsenali: "Arvestades erakordselt suurt piletinõudlust olnuks mõistlik - mitte ainult turvakaalutlustel - eraldada võõrsilfännidele rohkem kui 5% kõikidest kohtadest. Oli ilmne, et tuhanded Kölni inimesed püüavad keeldudest kõrvale hiilida ja iga hinna eest endale pilet hankida."

Kohtumise võitis Arsenal 3:1.