Pau Gasol aitas Hispaania järjekordse medalini. Foto: fiba.com
Korvpall
17. september 2017, 18:52

Hispaania alistas EMi pronksimängus raskustega Venemaa ja teenis ajaloolise medali

Korvpalli EMil teenis pronksmedali Hispaania, kes alistas turniiri eelviimases mängus Venemaa 93:85. 

Mõnevõrra üllatuslikult finaalist välja jäänud hispaanlased tulid pronksimängule isukalt ning haarasid kiirelt mänguohjad. Avaveerand võideti 21:13 ja poolajapausile pääseti juba 17 punktilises eduseisus. 

Venelased ei andnud aga alla ning kolmanda veerandaja 27:21 paremusega võideldi end löögikaugusesse tagasi. Kolm minutit enne kohtumise lõppu oli Hispaania edu sulanud vaid kolmele punktile. Kusjuures istus Venemaa suur liider Alexei Šved neil hetkedel pingil. 

Hispaania staarid suutsid end siiski koguda ja vahe kasvas taas seitsmele silmale. Venelased veel pusisid, kuid mööda läinud kaugvisked kustutasid viimasedki võimalused. 

Üleplatsimeheks tõusis Pau Gasol 26 punktiga, vennas Marc lisas 25 silma. Legendaarne Juan Carlos Navarro sai oma koondisekarjääri viimases kohtumises kirja kaks punkti. 

Venelaste parimana viskas vaid 25 minutit mänginud Šved 18 silmaga. 14 punkti ja 10 lauapalliga aitas teda Timofey Mozgov. 

Hispaaniale oli see ühtekokku 13. EMi medaliks, millega tõusti mööda Tšehhoslovakkiast ja ühele pulgale Jugoslaaviaga. Enamat on suutnud vaid Nõukogude Liit 21 medaliga. Seega on praegu olemasolevatest riikidest Hispaania kindlalt parim. Teisel kohal on Itaalia 10 ning kolmandal positsioonil Prantsusmaa 9 medaliga. 

EMile tõmmatakse joon alla täna õhtul, kui kell 21.30 algavas finaalis kohtuvad Sloveenia ja Serbia.