Marimetsa raba LäänemaalFoto: Kaja Karlson
Liigume
19. september 2017, 09:24

Loode-Eesti turismikaart annab ideid aktiivseks puhkuseks

Loode-Eesti turismikaart on praktiline abimees looduses matkajatele ja väljasõitude planeerijatele. Alates septembrist on kaardi uus trükk tasuta saadaval turismiinfopunktides Tallinnast kuni Haapsaluni.

Kaardile on kantud Põhja-Läänemaa ja Lääne-Harjumaa teed ja matkarajad, looduslikud vaatamisväärsused, aktiivse puhkuse veetmise paigad, muuseumid, mõisad, tuletornid, kirikud, kloostrid, turismitalud, militaarajaloo objektid. Kaardilt leiab ka Loode-Eestis tegutsevate majutus- ja toitlustusasutuste asukohad.

Piirkonna turismiinfopunktide külastajad on tänavu varasemast rohkem huvi tundnud matkamise vastu soodes ja rabades. Harjumaa ja Läänemaa piiril asuval Valgejärve raba matkarajal on külastajaid sel suvel nähtud rohkem kui kunagi varem.

Saabuv sügis lisab värvi loodusesse, eriti rabadesse – seega on uus ilus matkamise hooaeg alles ees. Ja nagu teab vanarahvas, pärast ussimaarjapäeva (8. septembrit) valmivad esimesed jõhvikad.

Linnast väljas on aktiivseks puhkuseks võimalused suuremad ja vaheldust rohkem: saab ratsutada ja rallit sõita, mängida golfi, matkata rabas või rannikul, sukelduda, sõita kanuu või paadiga, mängida discgolfi, lasta vibu. Ootavad Rummu, Padise, Nõva, Laulasmaa, Pakri jne. Kaart aitab üles leida kõik Loode-Eestis külastamist väärt paigad, teiste hulgas ka kohalikku toitu pakkuvad mõisarestoranid ja armsad perekohvikud.

Loode-Eesti turismikaart on koostatud LEADER tegevusgruppide Nelja Valla Kogu, Lääne-Harju Koostöökogu ja Kodukant Läänemaa eestvedamisel. Kaardi valmimist ja toetas LEADER programm ning seda saab tasuta Harjumaa ja Läänemaa turismiinfopunktidest.

Vaata lisa http://www.loode-eesti.ee/.